Fáradt lábbal, idegesen nem lehet a tizenegyest berúgni

Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Roy Hodgson nem hibáztatja játékosait az olaszok ellen elbukott büntetőrúgások miatt, pedig Montolivo hibája után azt hitte, hogy csapata kivívja a továbbjutást. Steven Gerrard csapatkapitány bízott abban, hogy Anglia mellé áll a szerencse, a kiesés után összetört szívvel fog hazautazni.
Vágólapra másolva!

"Nem tudom hibáztatni a játékosaimat, mert a többségük a végletekig kihajtotta magát" - nyilatkozta Roy Hodgson angol szövetségi kapitány az Anglia-Olaszország Eb-negyeddöntő után, amelyen 0-0-s 120 perc után büntetőkkel esett ki csapata.

"Amikor Montolivo kihagyta a tizenegyest, azt hittem, révbe érünk, mert az öt kijelölt focistánk nagyon jól büntetőzik. Ashley Young és Ashley Cole is kiválóan rúgta az edzéseken, de fáradt lábbal, idegesen nem tudod ugyanazt véghez vinni. Mindkét csapatnak megvoltak a helyzetei a győzelemre, de ahogy a második félidő telt, borzasztóan elfáradtunk, az ellenfél pedig egyre csak támadott. Veszítettünk, de veretlenül és emelt fővel utazhatunk haza" - tette hozzá Hodgson.

"Büszkévé tettük a hazánkat, de összetört szívvel kell hazamennünk, és ez nem lesz könnyű" - értékelt Steven Gerrard csapatkapitány a büntetőpárbaj után. "A játékosaink mindent megtettek, arra számítottam, hogy mellénk áll a szerencse a büntetőknél, de nem így történt."

"Az olaszok nagyszerű focit játszottak, és nyomás alatt tartottak minket a támadásaikkal. De nem kellett volna így alakulnia, ez kegyetlen módja a kiesésnek" - nyilatkozta a csereként beállt Arsenal-szélső Theo Walcott. "Cole és Young megerősödve fog kijönni ebből a helyzetből, és a jövőben nem kell miattuk aggódnunk. Mostantól a vb-selejtezőkre kell figyelnünk, jövőre még jobb csapatunk lesz."

A korábbi német klasszis Jürgen Klinsmann szerint hazája válogatottjának nehéz dolga lesz az olaszok ellen. "Nagyon tetszett, ahogy technikailag uralták a meccset az olaszok, és fizikailag is erősebbek voltak. Megérdemelték az elődöntőt, és ott egy remek csatát fognak vívni Németországgal."