Robbent nagyon utálják a csapattársai

Arjen Robben, miután kihagyta a BL döntő 11-esét
Vágólapra másolva!
Egy névtelenül nyilatkozó holland válogatott játékos szerint a nemzeti csapat tagjai örültek neki, hogy Arjen Robben kihagyta a tizenegyest a Bajnokok Ligája döntőjében.
Vágólapra másolva!

A holland válogatott játékosai állítólag azt remélték, hogy az elhibázott büntető hatására Robben kisebb arccal érkezik majd az Európa-bajnokságra, és kevésbé lesz önző a játéka. "Képzeljék csak el, hogy viselkedett volna, ha belövi a tizenegyest. Még arrogánsabb lett volna, és sosem passzolt volna a többieknek" - nyilatkozta a holland De Telegraafnak a névtelen forrás.

Arról is beszélt, hogy Bert van Marwijk szövetségi kapitány egyáltalán nem tudott fegyelmet tartani az Eb alatt, megengedte például a játékosoknak, hogy alkoholt igyanak és kártyázzanak. Ez több játékost is bosszantott, amitől még rosszabb lett a hangulat a holland csapatban.

Az Eb előtt az aranyéremre is esélyesnek tartott hollandok totális kudarcot vallottak, mindhárom meccsüket elveszítették, és szinte kezdettől fogva látszott, hogy belső ellentétek osztják meg a csapatot. Rafael van der Vaart már az első meccs után a sajtónak panaszkodott, amiért csak a kispadon kapott helyet, de állítólag feszült volt a viszony Klaas-Jan Huntelaar és Robin van Persie, illetve az Arsenal csatára és Wesley Sneijder között is.

A portugálok elleni meccsen, amikor Van Marwijk próbált instrukciókat adni Robbennek, a szélső ráförmedt, hogy kussoljon, éppen nyerni próbálnak, kapitány pedig békésen tűrte játékosa viselkedését.