Tizenegyespárbajra készülnek az angolok

Vágólapra másolva!
Rögeszmésen tartanak az angolok attól, hogy továbbjutásuk tizenegyesekkel dőlhet el az olaszok elleni Eb-negyeddöntőben. Roy Hodgson gyakoroltatja az embereivel a büntetőket, de úgy véli: úgyis mindent a pillanat dönt el.
Vágólapra másolva!

Öt nagy tornáról esett ki tizenegyesekkel Anglia az utóbbi 22 évben. A sorozat 1990-ben, a világbajnokságon kezdődött a németek ellen, és csak egyszer szakadt meg, 1996-ban Spanyolország ellen.

Ezek után aligha véletlen, hogy Roy Hodgson megerősítette: mindenképpen gyakoroltatni fogja játékosaival a tizenegyeseket. "Máskor is megtesszük az edzés végén, de most sokkal komolyabban vesszük majd, remélve, hogy egy napon ez sokat számít majd" - mondta az angol szövetségi kapitány. Igaz, nyomban hozzátette: lehet gyakorolni ezt estig, a higgadtságodon, az önbizalmadon, a képességeiden múlik, ki tudsz-e zárni mindent, feledve, hogy mi történik, ha berúgod vagy kihagyod.

Ami egyébként az angol játékosok ebbéli tapasztalatait illeti, a Sky Sports arra emlékeztetett, hogy például a kedden az ukránok ellen játszó csapatból csak Gerrard és Rooney rendszeres tizenegyesrúgó, és még kettejüknél is voltak időszakok, amikor nem tudtak megbirkózni a feladattal. A Liverpool kapitánya például 2004-ben a Fulham ellen hagyott ki egy tizenegyest, ezzel pedig csapata nem jutott be a Bajnokok Ligájába. Miként hibázott idén is, a Cardiff ellen Ligakupa-döntőben. Rooneynak idén volt olyan rossz sorozata, amikor nyolc büntetőből négyet hagyott ki.

Mellettük még megemlíthető James Millner, aki egyszer értékesített tzenegyest a Manchester Cityben, illetve Ashley Younggal együtt ott volt annál az U21-es Eb-csatánál, ahol a hollandok 13-12 verték büntetőkkel az angolokat.