Rendkívül csalódottak vagyunk - Kassai Viktor a végzetes hibáról

Kassai Viktor magyar futballbíró, vb, 2010
Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnokságról hazaküldött  magyar játékvezetőket megviselték a történtek, Kassai Viktor azonban biztos benne, hogy a csapat minden tagja erőt fog meríteni a kudarcból.
Vágólapra másolva!

"A mérkőzés után végignéztük, kielemeztük a szituációt, és rögtön láttuk, hogy hibáztunk" - nyilatkozta a korábban vb-elődöntőt és BL-döntőt is vezető Kassai Viktor az MLSZ honlapjának. Elmondta, hogy az ötfős magyar bírói csapat megpróbálta megkeresni az okát, hogy nézhették el az ukránok gólját, az UEFA előírása szerint azonban nem értékelhetik a saját döntéseiket a nyilvánosság előtt.

"Azért is kegyetlen hivatás a miénk, mert teljesen mindegy, hogy 199 jó döntést hoz a játékvezetői csapat a mérkőzésen, mert akár egyetlen téves ítélet végzetes lehet a teljesítményünk megítélésében" - folytatta Kassai, hozzátéve, hogy játévezetőknek visszajátszás nélkül, másodpercek tört része alatt kell dönteniük centiméterekről.

"2007 óta minden évben voltak rangos megbízatásaink (...) Ezen eredményeink alapján sikerült nevet szereznünk a nemzetközi labdarúgásban, de természetesen az elvárás is nagyobb velünk szemben. Csakúgy, mint a labdarúgóknál, a mi szakmánkban is vannak vereségek. Rendkívül csalódottak vagyunk, érzékenyen érintett minket a hiba. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a sikereket is csapatban értük el, és a felelősséget is igazi csapatként kell vállalnunk. Azért is viseljük nehezen a történteket, mert tudjuk, hogy nagyon sokan bíztak bennünk. Ami történt, azt nem tudjuk megváltoztatni. Téves ítéletünk miatt haza kellett jönnünk, és el kell fogadnunk, hogy számunkra korábban ért véget az Eb, mint azt terveztük, hiszen nagyot hibáztunk. Abban azonban biztos vagyok, hogy a csapatom minden tagja erőt fog meríteni ebből a kudarcból, és a következő szezonban ismét bizonyítani tudjuk, hogy a világ élvonalában van a helyünk."

A legjobb magyar játékvezető kedd eset az Anglia-Ukrajna meccsen 1-0-s angol vezetésénél Devics lövése után nem adta meg az ukránok gólját, pedig a labdát egyértelműen a gólvonalon belülről kanalazta ki Terry. A vonalbíró Vad II. István pár méterre állt az esettől, az akció pedig eleve lesről indult, Erős Gábor partjelző azonban ezt nem jelezte Kassainak. Az ukránok - bár az 1-1 sem lett volna elég a továbbjutáshoz - a meccs után a magyar játékvezetőket tették felelőssé a kiesésükért, az újságok világszerte ízekre szedték őket, az UEFA pedig szerdán bejelentette, hogy a továbbiakban nem számítanak Kassaiékra az Európa-bajnokságon.