Nagy botrányt kavart Arsavin flegmázása

Vágólapra másolva!
Andrej Arsavin elveszítheti a kapitányi karszalagot, de akár a válogatottból is kirakhatják, miután kioktatta az orosz együttes korai kiesése miatt dühöngő szurkolókat.
Vágólapra másolva!

A szóváltásról a Szovjeckij Szport számolt be az egyik szurkoló által készített mobiltelefonos felvétel alapján. Az incidens során a csapatnak szállást adó varsói hotelben öt drukker jelent meg, akik azzal vádolták a focistákat, hogy feladták az orosz nemzeti érdekeket, és akaratgyenge játékot mutattak.

"Miért kellene bocsánatot kérnünk?" - érdeklődött Arsavin. A szurkolók válaszukban azt mondták, a játékosok képtelenek voltak megfelelni többmillió ember elvárásainak.

Arsavin erre ismét visszakérdezett . "Kinek a várakozásai voltak ezek? A tiétek vagy a miénk? Őszintén szólva, ha mi nem teljesítjük a ti elvárásaitokat, az a ti problémátok" - válaszolta a focista, miközben hátradőlt egy karosszékben a szálloda halljában. A beszámoló szerint Arsavin végig nyugodt, unatkozó arccal reagált a kérdésekre.

Az incidensre az orosz szövetségtől is érkezett reakció. "Azt hiszem, egy játékos, aki ilyenre képes, nem érdemli meg, hogy az orosz csapat tagja legyen" - fogalmazott a szövetség tiszteletbeli elnöke, Vjacseszlav Koloskov.

Az orosz sajtóban több helyen is idézett név nélküli forrás szerint a szövetség mellett a válogatott tagjainak is elege van Arsavinból. "A játékosok és a vezetők sem akarják többé Arsavint csapatkapitányként látni"- fogalmazott az informátor.

Arsavin a történtek után közleményt adott ki, melyben azt állítja, a megjegyzései nem az összes orosz szurkolóra vonatkoztak, ugyanakkor azzal vádolta a drukkereket, hogy néhányan közülük hajlamosak azonnal nekiugrani a válogatottnak, ha nem jól teljesít.