Újabb spanyol válogatottat akar Mourinho

Vágólapra másolva!
A Real Madrid vezetőedzője, José Mourinho állítólag kivetette a hálóját a Manchester City középpályására, David Silvára, aki biztos pontja az Eb-n szereplő spanyol válogatottnak is.
Vágólapra másolva!

Mourinho korábban a szintén Manchesterben futballozó Sergio Agüerót akarta megszerezni, ám a Sun és a Daily Mirror egybecsengő értesülése szerint az edző figyelme mostanra Silva felé fordult, miután a középpályásnak nemcsak a City első bajnoki címében volt kulcsszerepe, de az Európa-bajnokságon is meggyőző teljesítményt nyújt. A két lap úgy tudja, a Real Madrid 30 millió fontot ajánl a Citynek a Valenciától két éve 24 millióért vásárolt játékosért.

A 25 éves focistát 2014-ig köti szerződés a Cityhez, ezt az ügynöke szerint ki is fogja tölteni. "David nagyon boldog a klubnál, és bár a futballban bármi megtörténhet, egyelőre Angliában képzeli el a jövőjét" - mondta védencéről Julio Llorente, hozzátéve, hogy a Real már akkor is le akarta igazolni Silvát, amikor még a Valenciában játszott.

Az Eb-t a helyszínen követő Mourinho a napokban indulatosan reagált arra, hogy a sajtóban sokszor a Barcelona játékához hasonlítják a spanyol válogatottét. "Mindenki csak a Barcáról és a válogatottról beszél, holott a spanyol együttesben öt Real-játékos is szerepel" - dühöngött Mourinho, aki Siva megszerzésével tovább javíthatna az arányokon, bár valószínűleg azért elsősorban nem ez a szempont vezérli.