A kihagyhatatlan Rooneyval sem biztos a siker

Vágólapra másolva!
Kivételes képességű csatár, akit nem lehet kihagyni a válogatottból, így jellemezte Wayne Rooneyt az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Roy Hodgson elárulta, a MU-csatár biztosan kezdő lesz az ukránok ellen, a Sun viszont arra emlékeztetett, vele sem garantált a siker, és félő, Hodgson ugyanabba a csapdába esik, mint elődei.
Vágólapra másolva!

"Wayne Rooney mindenképpen kezdő lesz Ukrajna ellen. Letelt az eltiltása, nem hagyhatom ki" - nyilatkozta Roy Hodgson, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A kijelentés cseppet sem volt váratlan, de azért megosztotta a közvéleményt.

Az angol lapok a franciák elleni 1-1-es Eb-nyitány után még arról írtak, hiányzik elölről a Manchester United támadója, a svédek 3-2-es legyőzését követően azonban már mindenki a Danny Welbeck, Andy Carroll kettőst ünnepelte.

Márpedig kettejük közül valakit ki kell hagyni, várhatóan Carroll kerül majd a kispadra. Így Welbeck és Rooney lesz legelöl, míg Ashley Young a szélre kihúzódva segíti a támadásokat.

Hodgson a saját csapdájába került, Rooneyt ugyanis valóban nem hagyhatja ki, ha már egyszer vállalta annak a kockázatát, hogy eltiltása ellenére elvitte az Eb-re.

"Wayne minőségi, különleges képességű, világklasszis játékos. Szerencsés az a szövetségi kapitány, akinek ilyen labdarúgója van. A svédeknél ilyen Ibrahimovic, az ukránoknál Sevcsenko, nálunk Rooney és Gerrard, a franciáknál Ribéry és Nasri. Az ilyen játékosban megbízol, hiszen tudod, folyamatos nyomás alatt él, és tudja kezelni a helyzetet" - magyarázta Hodgson, akinek meggyőződése, a válogatott csak akkor lesz az igazi, ha Rooney visszatér. A kapitány azt is hozzátette, valószínűleg elszabadulna a pokol az öltözőben, ha kihagyná a csatárt.

Forrás: AFP/Carl De Souza

Azonban Rooney jelenléte sem mindig váltotta be a hozzáfűzött reményeket, már Sven Göran Eriksson és Fabio Capello kapitánysága idején sem. A The Sun összeszedte az utóbbi évek három nagy válogatott bukását, amelyekben a csatár így vagy úgy, de negatív szerepet játszott.

A 2004-es Európa-bajnokságon a 18 éves, akkor még az Evertonban futballozó tehetség megsérült a portugálok elleni negyeddöntő első félidejében, és a válogatott végül büntetőkkel kiesett.

Két évvel később ugyancsak Portugália volt az ellenfél a világbajnokságon. A negyeddöntő 62. percében Rooney megtaposta Ricardo Carvalhót, piros lapot kapott, ennek ellenére az emberhátrányban futballozó angolok ismét eljutottak a büntetőpárbajig, ám a gól nélküli 120 percet követő tizenegyesekben ismét alulmaradtak.

Két éve a dél-afrikai világbajnokság nyolcaddöntőjében, már Fabio Capello irányításával a németek tartottak futball-leckét, a 4-1-es vereséggel zárult mérkőzésen Rooney nyújtotta az egyik leggyengébb teljesítményt.

Sevcsenko: Rooney megváltoztathatja Anglia játékát
Az ukránok csapatkapitánya, Andrij Sevcsenko úgy véli, Rooney jelenléte erősítheti az angol válogatottat. "Majd meglátjuk, hogy szerepel. A focit nem egy ember játssza, de ő nagyon jó játékos, aki jelentősen megváltoztatja egy csapat játékát" - mondta a Sahtar hivatalos weboldalán.