Prandelli átszabja a csapatot és nem fél a rémálom megismétlődésétől

Vágólapra másolva!
Három-négy helyen is változtatni akar az összeállításon Cesare Prandelli, az olaszok szövetségi kapitánya az írek elleni, továbbjutásról döntő Eb-csoportmecccsen.
Vágólapra másolva!

Bár konkrét neveket egyelőre nem tudni, Prandelli azt már elárulta, hogy De Rossit valószínűleg visszateszi eredeti helyére, a középpályára, a Roma játékosa ugyanis eddig mindkét csoportmeccsen a védelemben kapott helyet.

Prandelli csapata fizikai állapotára panaszkodott, úgy látta, hatvan perc után elfáradt a csapata, és ezen nem csak fizikai, mentális fárádtságot is értett, ennek is szerepe lehetett abban, hogy az olaszok nem tudták megtartani az előnyt.

Az olasz kapitány a támadójátékkal sem volt elégedett, ami könnyen azt jelentheti, hogy Balotelli kikerül a kezdőből. "Hatalmas potenciál van benne, de sok mindenben fejlődnie kell, úgy érzem, nem elég kegyetlen a kapu előtt, és jobban kell koncentrálnia" - nyilatkozta a csatárról Prandelli. Lehet, hogy az írek ellen Di Natale kezd majd a helyén, bár az Udinese gólgyárosáról Prandelli azt mondta, hasznosabb, ha csereként száll be a meccsbe

Természetesen szóba került a spanyol-horvát meccs is, mivel ha az a találkozó 2-2-re végződik, akkor az olaszok akár tízet is rúghatnak az íreknek, akkor sem jutnak tovább.

Prandelli azt nyilatkozta, szerinte a spanyolok legyőzik a horvátokat, és emiatt nem fél attól, hogy ugyanúgy járnak, mint 2004-ben, amikor a svéd-dán meccs 2-2-es döntetlenjével a két északi csapat továbbment, így az olaszok hiába nyertek a bolgárok ellen, mehettek haza. Akkor az a Giovanni Trapattoni volt az olaszok kapitánya, aki jelenleg a hétfői ellenfelet irányítja.