Svédország felháborodott meztelen fenekű kapusa miatt

Vágólapra másolva!
A svédek elfogadhatatlannak tartják a fociválogatott kijevi edzésén látott gyakorlást, melyen társai a cserekapus Johan Wiland meztelen fenekét célozgatták lövéseikkel.
Vágólapra másolva!

Az esetről készített videó láttán sokan a csapattársak kegyetlenkedésének fogták fel a látottakat. "Elhiszem, hogy egyfajta megfélemlítésnek is felfogható az akció, de természetesen nem az" - sietett a válogatott védelmére a svédek korábbi klasszis kapusa, Thomas Ravelli.

Ezzel együtt Svédországban felháborodás fogadta a videót, a svéd gyermekvédők élharcosa, Lars Arrhenius is megszólalt: "A focistáink több ezer kisfiúnak és kislánynak a példképei országszerte, nem hiszem, hogy ilyen dolgokkal kellene azonosulniuk."

A svéd csapat magyarázkodásra kényszerülő sajtőfönőke úgy fogalmazott, az eset csak egy megszokott edzés közbeni játék volt.

A svédek állítólag egy olyan játékot iktattak be a kijevi tréningbe, melyben körbeállva passzolgatják egymásnak a labdát anélkül, hogy az leeshetne. Ennek végén Wiland volt a kieső, így neki kellett fogadnia a lövéseket meztelen hátsóval.