Az orosz kapitány a bátor lengyeleket dicsérte

Vágólapra másolva!
Az oroszok holland szövetségi kapitánya, Dick Advocaat a saját csapatán kívül a lengyeleket is dicsérte, a vendéglátók csapatkapitánya, Jakub Blaszczykowski pedig bízik abban, hogy válogatottja a csoportkör utolsó meccsén kivívja a nyolc közé jutást az Eb-n.
Vágólapra másolva!

Az 1-1-re végződött orosz-lengyel mérkőzés után Dick Advocaat kiemelte a hazaiak bátor játékát: "Lengyelország nagyon jól játszott ma este, nem volt érezhető rajta az a nyomás, hogy ha kikap, akkor már nem juthat negyeddöntőbe" - nyilatkozta a holland kapitány.

"Mi azonban túl sokszor engedtük őket kibontakozni és támadásokat vezetni. Ez azt jelenti, hogy meg kell erősítenünk a védelmünket. De mi is jól játszottunk, sikerült a szünet előtt betalálnunk, és sok helyzetünk volt a második játékrészben is, de mindet kihagytuk. Összességében a döntetlen jó eredmény a számunkra" - értékelt Advocaat.

A lengyel együttes csapatkapitánya, az egyenlítő gól szerzője, Jakub Blaszczykowski is elégedett volt a meccs után. "Úgy érzem, megérdemeljük a dicséretet, mert a csapatból mindenki mindent beleadott. A taktikát százszázalékosan végrehajtottuk. Versenyben maradtunk, és a pontszerzés azt jelenti, hogy ha nyerünk az utolsó fordulóban, akkor bejutunk a kieséses szakaszba" - mondta a Dortmund légiósa.

Az A csoportban az oroszoknak négy, a cseheknek három, a lengyeleknek kettő, a görögöknek egy pontjuk van, a csoportkör pedig görög-orosz és lengyel-cseh meccsekkel zárul, és még bárki továbbjuthat.