Lengyelveréssel lenne teljes az oroszok ünnepe

Vágólapra másolva!
Az első mérkőzésén nyújtott teljesítménye alapján a torna egyik titkos favoritjává előlépett orosz válogatott a házigazda lengyelek ellen várhatóan parázs mérkőzést játszik majd, már csak a két ország közös történelme miatt is.
Vágólapra másolva!

A két szomszédos állam múltja sokszorosan összefonódik, és a történelem viharai során általában a lengyelek húzták a rövidebbet, ami miatt az oroszok nem különösebben népszerűek az Eb rendezőjénél.

Az összecsapás előtt hatalmas a készülődés a biztonsági erők részéről Varsóban, ahová mintegy 20 ezer orosz szurkolót várnak , mivel Oroszországban június 12. nemzeti ünnep (1990-ben ezen a napok mondta ki az orosz parlament az állam függetlenségét a Szovjetuniótól). A lengyel hatóságok mindenesetre nagyon bíznak benne, hogy minden békésen zajlik majd, és az orosz drukkerek egy közel 5000 fős csoportja együtt vonul a stadionhoz.

A szövetségi kapitánynak, Dick Advocaatnak semmi oka nincsen arra, hogy változtasson a csehek ellen látott kezdő tizenegyén, hiszen az együttes remek teljesítményt nyújtva nyert 4-1-re. Ez azt jelenti, hogy hét Zenit- és három CSZKA Moszkva-játékos szerepel majd, az összhang ennek megfelelően szinte hibátlannak mondható. Az oroszok ráadásul azzal a tudattal lépnek pályára, hogy ha nyernek, akkor biztosan ott vannak a nyolcaddöntőben.

A másik oldalon Franciszek Smuda egy helyen mindenképpen kénytelen változtatni, hiszen első számú kapusát, Wojciech Szczesnyt kiállították a görögök ellen, viszont a helyére beállt Przemyslaw Tyton rögtön kivédett egy tizenegyest. A többi poszton azonban ugyanazok játszanak majd, mint a nyitómérkőzésen, a jelek szerint a szövetségi kapitány nem nagyon bízik a cseréiben, hiszen a görögök ellen a kényszerű kapuscserén kívül nem változtatott. A lengyelek tehát továbbra is elsősorban a dortmundi trióban (Jakub Blaszczykowski, Lukasz Piszczek, Robert Lewandowski) bíznak, amely Görögország ellen egy félidőn keresztül remekül játszott, de a szünet után nagyon elfáradt - megfelelő erősségű cserék nélkül azonban Smuda fennhagyta őket a pályán.

A várható kezdőcsapatok:
Lengyelország: Tyton - Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch, Murawski, Polanski, Blaszczykowski, Obraniak, Rybus, R. Lewandowski.
Oroszország: Malafejev - Anjukov, Ignasevics, A. Berezuckij, Zsirkov, Sirokov, Gyeniszov, Zirjanov, Dzagojev, Kerzsakov, Arsavin.