Pepe: A németek nem érdemelték meg a győzelmet

Vágólapra másolva!
Joachim Löw, a győztes német futballválogatott edzője csapata hátvédsorát és az egyetlen helyzetét gólra váltó Mario Gomezt dicsérte az 1-0-s győzelmet hozó Portugália elleni Eb-csoportmeccs után. A portugálok részéről Paulo Bento abban bízik, mentálisan sikerül majd felpörgeni a csapatot, Pepe pedig azt mondta, a németek nem érdemelték meg a győzelmet.
Vágólapra másolva!

"Az Eb olyan, mint a Forma-1 felvezető kör nélkül: jól el kell kapnod a rajtot, mivel nincs könnyű meccs. Meg akartuk nyerni a bemutatkozó meccsünket, és ez sikerült is. Mindkét csapat érezhetően feszült volt, mivel a dán-holland meccs eredménye után tudni lehetett, hogy a vesztes nem hibázhat már a tornán" - nyilatkozta Joachim Löw, a németek kapitánya, aki elégedett volt csapata védekezésével. Löw dicsérte Gomezt is, akit már épp le akart cserélni, mert szerinte sokat gürizett, és végül egyetlen helyzetét gólra váltotta.

A másik fél részéről Paulo Bento érdekes véleményt fogalmazott meg, amikor azt mondta, a portugáloké volt a meggyőzőbb csapat az első félidőben, amelyben csapata szinte csak a védekezéssel törődött.

"Nagyon jól reagáltunk a bekapott gólra, onnantól úgy játszottunk, ahogy tudunk, és több helyzetet is kialakítottunk. Kulcsfontosságú lesz, hogy mentálisan helyrehozzuk a játékosokat, hogy a dánok ellen győzni tudjunk, hiszen az a célunk, hogy továbbjussunk a csoportból. Sokan hangoztatták, hogy a dánok a leggyengébbek a csoportban, de mi tudtuk, hogy mire képesek, és nem lepett meg minket, hogy elverték a hollandokat" - nyilatkozta a dánok elleni legutóbbi négy meccsből csak egyet megnyerő portugálok főnöke.

A portugáloktól a belső védő Pepe járt a legközelebb a gólszerzéshez, aki az első félidőben egy szöglet után a felső lécet találta el a labdát, ami onnan a gólvonalra pattant.

"Az első félidő kiegyenlített volt, a másodikban pedig nem volt szerencsénk. A gólnál Khedira ívelése megpattant, én meg sajnoselszámította magam. Sok helyzetünk volt, és a meccs után beszéltem madridi csapattársammal, Mesut Özillel, aki nagyon jó véleménnyel volt a csapatunkról, és azt mondta, a döntetlen lett volna a reális. Én is úgy érzem, a németek nem érdemelték meg a győzelmet" - értékelt a durvaságokra is hajlamos védő.