Schmeichel nagyobb német Lehmann-nál

Vágólapra másolva!
Nem egyezik a véleménye Peter Schmeichelnek és Jens Lehmann-nak a német labdarúgó-válogatott Eb-szereplését illetően. A dánok Európa-bajnok kapusa úgy véli, Németország az aranyérem egyik legfőbb várományosa, Lehmann szerint viszont már azt is meg kell ünnepelni, ha sikerült a csoportkörből való továbbjutás.
Vágólapra másolva!

A dánok Európa-bajnok kapusa, Peter Schmeichel hisz abban, hogy Németország nyeri a pénteken kezdődő Európa-bajnokság aranyérmét. A legnagyobb sikereit a Manchester Uniteddal elérő klasszis azonban abban is biztos, hogy ez lesz minden idők legkiegyensúlyozottabb és legizgalmasabb Eb-je.

"Minden csapatnak azonos esélye van a negyeddöntőbe jutásra, ilyen korábban még nem volt" - állította, hozzátéve, a német válogatott esélyét növeli, hogy a Bayern legjobbjai, Lahm, Schweinsteiger és Gomez képesek a leginkább védekezésből támadásba lendülni. Ráadásul A kapusban a világ egyik legjobbja, Manuel Neuer áll.

Vele ellentétben a Schalke, a Dortmund és az Arsenal korábbi 61-szeres német válogatott játékosa, Jens Lehmann úgy véli, már az első három meccs döntő lehet a válogatott számára.

"Már az nagy siker lenne, ha a német csapat túlélné a csoportkört" - írta a Goal.com portálon. "Ilyen felkészülés után nem tudom esélyesnek tekinteni magunkat. Számomra örök rejtély marad, miért kaptak a Bayern-játékosok négy nap pihenőt a Bajnokok Ligája-döntő után. Ha a játékosok nincs ideje felkészülni, akkor nehéz lesz Eb-t nyerni. Ráadásul olyan kulcsemberek, mint Schweinsteiger, Mertesacker, Klose vaagy Götze nem is teljesen egészségesek."

Lehmann ráadásul a kapusposzttal kapcsolatban is lát problémát. "Mi történik, ha Manuel Neuer megsérül? Ki fog játszani? Nélküle csodára lenne szükség."

A német válogatott a B csoportban Hollandia, Dánia és Portugália ellen lép majd pályára.