Vágólapra másolva!
A 2008-as Európa-bajnokság spanyol győzelemmel zárult, és a torna döntőjének lefújásával az [origo] Eb-játéka is véget ért. Az Európa-bajnoki fázis dobogósainak végső csapatában értelemszerűen sok spanyol, illetve német játékos akadt - de csak ketten szerepeltek mind a három együttesben.
Vágólapra másolva!

Az első három helyen végzett csapaton végigtekintve rögtön látszik, hogy a menedzserek tartották magukhoz ahhoz a taktikához, amely már az első fázisban is nyerőnek bizonyult: mind a három dobogós a 3-4-3-as felállást alkalmazta, azaz csak három védőt, ugyanakkor négy középpályást és három csatárt jelölt együttesébe.

Az élen végzett menedzser, Csapalatka csapata a következő futballistákból állt az utolsó fordulóban: Nikopolidisz - Garics, Sergio Ramos, Capdevila - Schweinsteiger, Fabregas, Pirlo, Silva - Fernando Torres, Güiza, Klose. Jól látható, hogy a menedzser a hajrában igyekezett a két döntős együttesre építeni, együttesében hat spanyol és két német kapott helyet.

Ennek köszönhetően a 0FC névre hallgató csapat még azt is elbírta, hogy képzeletbeli kapujában a torna negatív pontrekordere, Antoniosz Nikopolidisz állt, és ott volt a gárdában az a Garics György is, aki már a csoportmérkőzéseket követően búcsúzott az Eb-től.

A győztes még így is több mint 30 ponttal előzte meg a második helyezett Tóth Viktort, akinek Vico FC nevű együttesét az alábbi játékosok alkották a játék végén: Lehmann - Juanito, Mertesacker, Puyol - Schweinsteiger, Ballack, Svensson, Xavi - Fernando Torres, Klose, Podolski.

Az összeállítás alapján nem nehéz megállapítani, hogy a menedzser inkább a németekben bízott (a csapatban öt német található), de azért spanyolokban sincs hiány. Más kérdés, hogy a védelemben Juanito túl sok pontot nem hozott a konyhára... Itt is akadt egy "potyautas" a svéd Anders Svensson személyében, aki csak a három csoportmeccsen szerepelt, és ott sem remekelt.

A bronzérmes FC Nandito, Füri Nándor együttese csupán hét ponttal maradt le a második helyről - pedig nála egy játékos sem volt a végső összeállításban, aki csak a csoportkörben szerepelt volna.

Az ő tizenegye így állt fel az utolsó fordulóban: Casillas - Sergio Ramos, Van Bronckhorst, Capdevila - Cristiano Ronaldo, Ballack, Xavi, Kranjcar - Fernando Torres, Güiza, Klose. Itt is a spanyolok viszik a prímet, hiszen hatan vannak, a másik döntőst, Németországot pedig ketten képviselik.

Közös még az első három helyezettben, hogy mindegyik menedzser végső gárdájában ott van Fernando Torres és Miroslav Klose is - viszont egyiküknél sincsen orosz futballista... De olasz is csak egy akad, ráadásul a győztes együttesben szereplő Andrea Pirlo eltiltás miatt a negyeddöntőben nem játszott. Csapalatka csapata azonban ezt is elviselte...