Vágólapra másolva!
Távozik Josef Hickersberger az Európa-bajnoki társrendező osztrák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember a Der Standard című lap internetes oldalán jelentette be döntését.
Vágólapra másolva!

"Befejezem. Kiürültem, lemerültem, időre van szükségem, hogy feltöltsem az elemeim" - mondta a 60 éves tréner. "A küldetést teljesítettük, az Eb véget ért. Összeállt egy csapat, amelyre lehet építeni a jövőben."

Hickersberger már az utolsó csoportmeccs, a németek elleni 1-0-s vereség után elgondolkozott lemondásról, de akkor még pár nap türelmet kért a közvéleménytől.

Ausztria Hickersbergerrel a kispadon 27 mérkőzéséből ötöt nyert meg, ennek ellenére a szurkolók is kedvelik a szakembert, akinek percekig skandálták a nevét a záró csoportmérkőzés és a kiesés után.

Az osztrák szövetség hétfőn este hivatalosan is megerősítette a kapitány távozását, akinek szerződését azonnali hatállyal felbontották. "Az ÖFB tudomásul veszi a döntést, ugyanakkor meglepődött az időzítésen és azon, hogy a szövetségi kapitány nem tartotta magát azokhoz az ígéreteihez, melyeket az elmúlt napok nemhivatalos beszélgetésein tett."