Halált és könnyeket hozott a törökök Eb-diadala

Vágólapra másolva!
Nemcsak Bécsben, de Mosztarban, Isztambulban és Gaziantep városában is kisebb zavargások törtek ki a Törökország-Horvátország labdarúgó Eb-negyeddöntő miatt. A török diadallal végződő mérkőzés utáni csaták sebesültekkel és egy halálos esettel zárultak. Közben a horvátok az egy perc alatt elbukott továbbjutást siratják, a törökök pedig Fatih Terimet éltetik.
Vágólapra másolva!

A hajrá szerencsétlensége rémálom volt. A vezetésünk utáni két perc örökké kínozni fog bennünket" - mondta Bilic. "A török csapat olyan, mint a macska, kilenc élete van. A szerencséjük és az a képességük, hogy soha nem adják fel, képessé teszi őket, hogy a németek elleni elődöntőt is megnyerjék."

A kapitány hozzátette: a 11-es párbajban már nem volt visszaút:

"A török egyenlítő gól után már nem tudtunk összpontosítani, pánikba estünk és fáradtak is voltunk. Tudtuk, éreztük, hogy az utolsó pillanatokig harcolni fognak. A büntetőrúgás szerencsejáték. Nem hibáztatom a játékosaimat. Gratulálok a törököknek, de szerintem, mi érdemeltünk volna győzelmet. Büszkén mehetünk haza, de nagyon keserű a szánk íze."

"Valaki nem akarta, hogy nyerjünk" - fogalmazott Ivan Klasnic, a labdarúgó Európa-bajnoki negyeddöntőben drámai körülmények között elvérző horvát válogatott csatára. "Amikor a 119. percben betaláltam, azt hittem, vége van. De jött az átkozott ráadás. Olyan közel voltunk a sikerhez" - tette hozzá a veseátültetésen átesett játékos.

A kapus Stipe Pletikosa nem akarja elhinni a történteket: "Egyszerűen hihetetlen, hogy olyan csapat, mint a török, három gólt lő az utolsó három meccsén az utolsó percekben. Úgy megyünk haza, hogy az Eb-n egyszer sem kaptunk ki a rendes játékidőben.

"Mit tudok mondani: sötétség, szomorúság, balsors. Szinte hihetetlen, hogy a török válogatott győzni tudott" - tette hozzá Luka Modric.

A másik oldalon minden török játékos és a szövetségi kapitány Fatih Terim is úgy nyilatkozott a horvátok ellen drámai körülmények között megnyert labdarúgó Európa-bajnoki negyeddöntő után, hogy akkor sem adták fel a csatát, amikor a rivális a 119. percben vezetést szerzett.

"Amikor bekaptuk a gólt, néhány játékos elfeküdt a gyepen. Azonnal szóltam nekik, hogy még nincs vége! Nem szabad feladni! Amíg nem fújja le a bíró a meccset, van lehetőség. Ezért is érdekes játék a futball. Aztán a mérkőzés legkritikusabb szakaszában sikerült egyenlíteni, ez törte meg a horvátokat" - mondta Terim.

Kazim Kazim szerint egyértelműen az edzőnek köszönhető a talpra állás: "A szemünkbe nézet és feltüzelt bennünket!"

"Soha nem adtuk fel! Hittünk egymásban. Megmutattuk a svájciak és a csehek ellen is, hogy nem ismerünk vesztett helyzetet" - tette hozzá Nihat Kahveci.

A 122. percben egyenlítő törökök végül megnyerték a 11-es csatát, és szerdán a németekkel mérkőznek az elődöntőben.