Moszkva megbénult, Arsavin a hollandoknak bókolt

Vágólapra másolva!
Az orosz labdarúgó-válogatott jó játékkal búcsúztatta a svédeket az Európa-bajnokságon, így Guus Hiddink szövetségi kapitány éppen honfitársai, a hollandok ellen vezetheti együttesét a szombati negyeddöntőben. Az oroszok legjobbja, a zenites Andrej Arsavin szerint Hollandiáé a foci-Eb legjobb csapata. Sajtóvisszhangok, hírek, értékelések, nyilatkozatok.
Vágólapra másolva!

"Különleges meccs lesz, mert ismerem a játékosokat, az edzőt, és többekkel dolgoztam már együtt. Ráadásul a hollandoknak fekszik a mi játékstílusunk" - mondta az orosz válogatott szövetségi kapitánya, Guus Hiddink, aki az 1998-as világbajnokságon elődöntős volt a leendő ellenféllel. A szakember eddig minden tornán továbbjutott aktuális együttesével a csoportkörből.

"Nagyszerű győzelmet arattunk a svédek ellen. De most jönnek a hollandok, akik a legjobbak az Eb-n" - tette hozzá Andrej Arsavin, aki kétmeccses eltiltását letöltve talált be a szerda esti találkozón.

A 36 éves Henrik Larsson csalódott volt a vereség és a kiesés miatt: "Nagyon elfáradtam, bár kevés helyzetünk volt. A kapufán kívül nem is emlékszem ziccerre."

Lars Lagerbäck, a svéd válogatott szövetségi kapitánya szerint is gyengén játszott együttese: "Passzívak voltunk, különösen az első félidőben. Megpróbáltunk a második félidőre felpörögni, de gyorsan kaptunk még egy gólt, és már nem maradt esélyünk."

Forrás: MTI

Arsavin UEFA-kupa-győztes formában futballozott
(még több kép az Eb-szerdáról)

A görögöket szerdán 2-1-re legyőző spanyol válogatott immár 19 meccs óta veretlen, míg a címvédő görög csapatnak az enyhítheti a búcsúját, hogy legalább rúgott gólt az Európa-bajnokságon. A spanyolokon kívül csak a horvát és a holland gárda százszázalékos az Eb-n.

"Fontos volt, hogy megnyerjük ezt a meccset is, mert erőt ad az olaszok elleni negyeddöntőre. Az elején még szenvedtünk, de aztán jól hajráztunk" - összegzett Xabi Alonso, az ibériaiak középpályása.

A görög válogatott kis híján az első címvédő lett a kontinenstornák történetében, amely rúgott gól nélkül esik ki. "Szépen akartunk búcsúzni, és ezt meg is tettük. Senkit nem akarok hibáztatni, hogy így alakult számunkra az Eb" - jelentette ki Otto Rehhagel szövetségi kapitány.

A sikersorozat folytatását várja a spanyol sajtó a százszázalékos válogatottól. A Marca szerint az Eb-címvédő után vasárnap a világbajnok olaszokat is meg kell leckéztetni. Az utolsó, küzdelmes csoporttalálkozón büszke cserejátékosok tartották a frontot, mígnem Daniel Güiza az utolsó pillanatban győztes gólt szerzett.

Az As feltartóztathatatlannak nevezte a 19 meccs óta veretlen nemzeti együttest. "Luis Aragones alakulata kiváló bizonyítványt állított ki magáról a csoportkörben, így joggal álmodhat tovább, mert eddig semmit sem bízott a véletlenre."

Az El País erősödő optimizmusról írt, míg az El Mundo pszichológiailag fontosnak minősítette a görögök elleni sikert, mert a döntetlen vagy a vereség ártott volna a csapatban uralkodó jó hangulatnak.

* * *

Koraszülött kislányának halála miatt elhagyta a negyeddöntős hollandok edzőtáborát Khalid Boulahrouz. "Az egész stábot lesújtotta a hír" - olvasható a holland szövetség által kiadott közleményben, amely arra nem tért ki, hogy a védő visszatér-e a csapathoz a szombati, oroszok elleni negyeddöntőre. A mindhárom csoportmérkőzésen kezdő Boulahrouz feleségét komplikációk miatt szerdán kórházba szállították, majd koraszüléssel kislányt hozott világra, akinek az életét nem sikerült megmenteni.