Vágólapra másolva!
Marad posztján Otto Rehhagel, a címvédőként már az Európa-bajnokság csoportkörében kiesett görög labdarúgó-válogatott német szövetségi kapitánya, és folytatja a megkezdett munkát az ugyancsak búcsúzó osztrákok mestere, Josef Hickersberger is.
Vágólapra másolva!

"Könnyű lenne váltani, de ezt a csapatot a bizalom és a folyamatosság tartja össze. Otto szerződése a 2010-es világbajnokságig szól, addig biztosan együtt dolgozunk. Az a célunk, hogy ott legyünk a nagy tornákon, s ez az Eb-n is megvalósult" - jelentette ki Vasszilisz Gagacisz, a görög szövetség elnöke.

Az athéni lapok ugyancsak kiálltak a 69 éves német edző mellett. "Vége az EURO-nak, tovább Rehhagellel" - hangoztatta az Elefterotipia, míg az Apogevmatini úgy fogalmazott: "Viszlát Eb, jó reggelt vb".

***

Bár csak 3-4 nap múlva ígért állásfoglalást, Josef Hickersberger osztrák szövetségi kapitány máris bejelentette, hogy továbbra is vállalja a megbízatást.

"Szeretném folytatni a munkát, és tudom, hogy a csapat is így vélekedik" - jelentette be a 60 éves kapitány, akinek szavait Friedrich Stickler, a szövetség elnöke is megerősítette.

A kontinenstornát 1 ponttal záró játékosok korábban egyöntetűen kiálltak a 2006 januárjában munkába állt Hickersberger mellett, akinek decemberig szól a jelenlegi szerződése.