Ibrahimovic sérülten is gólt lőne, Arsavinban bíznak az oroszok

Vágólapra másolva!
A D csoport utolsó játéknapján csak az egyik mérkőzésnek lesz tétje: az oroszok és a svédek egymás ellen játszanak a legjobb nyolc közé jutásért. Ugyan jelenleg mind a két válogatottnak három pontja van, a jobb gólkülönbségnek köszönhetően Svédország számára egy döntetlen is elegendő, míg az oroszoknak mindenképpen nyerniük kell. A másik találkozón a spanyolok és a görögök is tartalékosan játszanak majd: Spanyolország azért, hogy pihentesse kulcsembereit, a görögöknél pedig az eddig mellőzött focisták is játéklehetőséget kaphatnak.
Vágólapra másolva!

Egyre többen kritizálják az Európa-bajnokság azon szabályát, amely szerint azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény dönt a helyezésről, hiszen emiatt mind a négy csoportban eldőlt az elsőség sorsa már a második fordulót követően, és az utolsó körnek több csapat számára sem volt tétje.

Az A csoportban a svájciak legalább becsületből "odatették magukat" Portugália ellen, de a spanyol-görög találkozó valóban unalomba fulladhat - hacsak az eddig mellőzött focisták nem akarnak mindenáron bizonyítani.

Ez főleg a spanyoloknál fordulhat elő, hiszen Luis Aragonés együttesének még legalább egy meccse lesz az Eb-n, és a szakvezető szinte a teljes kezdőcsapatát lecserélheti az utolsó csoportmérkőzésre.

Egyedül Andrés Iniesta őrizheti meg a helyét a gárdában, de ő is csak abban az esetben, ha Santi Cazorla sérülése nem jön rendbe - márpedig erre azért nagyobb összeget nem érdemes feltenni. Ugyanakkor elég valószínű, hogy akármilyen jó teljesítményt nyújt is egy focista ezen a mérkőzésen, az egyenes kieséses szakaszban Aragonés megint az általa ideálisnak tartott tizenegyet küldi majd pályára...

A görögöknél ilyen problémák nincsenek, náluk inkább az a helyzet, hogy Otto Rehhagel amolyan búcsúajándékként azon focistáit is pályára küldi, akik eddig nem kaptak lehetőséget. Ennek megfelelően a két szélsőhátvéd nem Gurkasz Szeitaridisz és Vaszilisz Toroszidisz, hanem Lukasz Vintra és Nikosz Szpiropulosz lesznek, a középpályán Alekszandrosz Tsziolisz, a csatársorban pedig Dimitrisz Szalpingidisz is lehetőséget kap.

A kapusposzton viszont várhatóan marad Antoniosz Nikopolidisz, aki a minap bejelentette, hogy a torna után visszavonul a válogatottságtól - így a hálóőrnek nem az oroszok ellen elkövetett bakijával kell búcsúznia a címeres meztől.

A várható kezdő csapatok:
Görögország: Nikopolidisz - Vintra, Dellasz, Kirgiakosz, Szpiropulosz - Baszinasz, Katszuranisz, Tsziolisz - Szalpingidisz, Hariszteasz, Amanatidisz. Szövetségi kapitány: Rehhagel.
Spanyolország: Reina - Arbeloa, Albiol, Juanito, Fernando Navarro - Xabi Alonso, Cazorla, De la Red, Fabregas - Sergio García, Güiza. Szövetségi kapitány: Aragonés.