Keserű kebabot emleget a cseh sportsajtó

Vágólapra másolva!
Gyászhangulat jellemezte a cseh lapokat azután, hogy a labdarúgó-válogatott vasárnap 2-0-ás vezetésről 3-2-re kikapott a törököktől, s ezzel befejezte szereplését az Európa-bajnokságon.
Vágólapra másolva!

A Sport borzalmas végről írt, hangsúlyozva, hogy Karel Brückner ennél szomorúbban nem is fejezhette volna be szövetségi kapitányi megbízatását. Tanítványai teljesen csődöt mondtak a kulcsfontosságú meccs hajrájában, a törökök ugyanakkor hihetetlen fordulatot produkáltak. A lap szerint a csapat közel járt a negyeddöntőhöz, ám az utolsó négy percben bekapott két góllal mindent elvesztett.

A nagy mérkőzéseket nagy játékosok döntik el, és bár Petr Cech kapus már ezerszer megmentette az együttest, ezúttal csak ráerősített társainak gyenge teljesítményére. Brückner nem ilyen keserű véget érdemelt.

A Mlada fronta Dnes is hitetlenkedve kommentálta az eseményeket, kiemelve, hogy két perc alatt semmivé foszlottak a negyeddöntős álmok. A válogatott totális összeomlást mutatott be, lescsapdája nem működött, de ezzel együtt sem szolgált rá ilyen búcsúra.

A Pravo úgy összegzett, hogy a törökök hazaküldték a sokkos állapotban levonuló Brückner-gárdát. A sorsdöntő csata csodásan kezdődött, de a befejezés igazi rémálom lett. Megnyert meccs csúszott ki a csapat kezéből, amelynek a folytatásban már csak a sírás jut osztályrészül - írja a lap.

Adieu, EURO! című cikkében a Lidove noviny a keserű kebabot emlegette, kiábrándító csődként és szomorú búcsúként jellemezve a találkozót.