Németh Krisztián Thaiföldön és az Eb-n is népszerű

Vágólapra másolva!
Bázelben ugyan hivatalosan tét nélküli meccset játszik egymással a svájci és a portugál váloatott, de a házigazda számára így is van motiváció: megszerezni az első pontot, pontokat, Eb-győzelmet, kiszolgálni a lelkes, a válogatott mellett kitartó szurkolókat, és szépen búcsúzni a torna után leköszönő szövetségi kapitánytól, Jakob Kuhntől.
Vágólapra másolva!

Mivel a svájciak rekordgyorsassággal kizúgtak,a házigazda szurkolóinak új kedvencek után kellett néznie, és a Sonntags Blick felmérése alapján legszívesebben a hollandok bőrébe bújnának, a megkérdezettek 22,3%-as vallotta, hogy az oranje áll mostantól legközelebb a szívéhez.

A 64 éves mester, aki novembertől nyugdíjba vonul, nagyon hálás játékosainak, akik a pályán próbálták elfeledtetni vele, hogy felesége kómában fekszik a kórházban. Sőt, a válogatott tagjai lépten-nyomon biztosították Kuhnt a támogatásukról, aki meghatottan mesélte, hogy a válogatott egyik tagja azt mondta neki, nem tudja, mit lehet tenni egy ilyen helyzetben, de ő imádkozik a kapitány feleségéért. A sztori vége happy end, mivel Alice Kuhn felébredt a kómából, és most úgy lehet teljes a boldogság, ha Svájc megszerzi első győzelmét az Eb-k történetében.

A bázeli pályaudvaron már egy órakor gyülekeznek a drukkerek, egy ránézésre és kiejtésre is britnek tűnő férfi jegyeket árul, 250 frankért adja a legolcsóbbat, de ez még lejjebb mehet, ha estig nem talál vevőt. Balra a svájciak, nyakukban kolomppal, jobbra a portugálok, az összekötő kapocs a felhőtlen jókedv, és a piros szín, amihez egyik oldalon a fehér kereszt, a másikon mindenféle zöld maskara társul.

A főpályaudvartól négy megállót kell villamosozni, aztán onnan mintegy tíz perc séta során lehet eljutni a St. Jakob-Parkba, egyelőre még több a rendező, mint a drukker, de koradélután ez korántsem meglepő. A sajtóközpontot ötletesen egy sportcsarnokban helyezték el, ami egy focipálya alapján lett berendezve, a sok asztal és kivetítő mellett egy szabványméretű focikapu, és négy reflektor szolgáltatja a meccshangulatot.

Mellettem egy fiatal ázsiai kolléga pakolja ki a laptopját, elsőre nem tűnik fel rajta semmi különleges, Liverpool-mezben van, de Ázsiában imádják az angol futballt, gondolom magamban. Aztán elhúz mellettem, és nézem a feliratot: Nemeth. Na, ez megér pár kérdést!

Metha Punwaratorn 26 éves, a thaiföldi Kickoff sportnapilap munkatársa, és nagy csodálója Németh Krisztiánnak. "Special talent" - azaz különleges tehetség, jellemzi a Vörösök tartalékcsapatában remek idényt záró magyar támadót, aki szerinte két éven belül bemutatkozik majd a Premier League-ben.

Metha Simon Andrást is ismeri (a harmadik magyar, Gulácsi Péter neve nem ugrik be, de meggyőzően bólogat, amikor elárulom neki), rendszeresen követi az interneten a Liverpool felnőtt-, és tartalékcsapatának a mérkőzéseit, és annyira beleszeretett Németh játékába, hogy amikor beszerezte a legújabb Pool-mezt, azonnal rányomatta a csatár nevét a hátára. Még mondja valaki, hogy a magyar játékosok teljesen ismeretlenek külföldön, itt az élő példa, hogy az ázsiai piacra is be lehet törni...