Az UEFA-t nem zavarják a B csapatok

Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nem tartja sportszerűtlennek és nem szankcionálja azokat a válogatottakat, melyek egy-egy mérkőzésen pihentetik a sztárjaikat az osztrák-svájci közös rendezésű kontinensbajnokságon.
Vágólapra másolva!

"Teljesen természetes, hogy a továbbjutását már bebiztosító csapat a számára tétnélküli találkozón a tartalékokat küldi pályára" - mondta William Gaillard, az UEFA kommunikációs igazgatója a futballszervezet szombati sajtótájékoztatóján. "A legtöbb együttes bízik benne, hogy nem kell minden meccsen a legerősebb összeállításban szerepelnie és így több idő jut a sztároknak a pihenésre a rendkívül nehéznek ígérkező egyenes kieséses szakasz előtt."

Gaillard hozzátette: a versenykiírásban nem szerepel olyan kitétel, hogy mindenkinek kötelező minden meccsen a legerősebb csapatot pályára küldeni. "A szövetségi kapitányok a 23 tagú keretből minden meccsen azokat küldik pályára, akiket akarnak, ebbe az UEFA nem szólhat bele. Korábban is volt már arra példa, hogy az utolsó körben olyanok kaptak játéklehetőséget, akik az előző meccseken nem szerepeltek."