Gumilövedéket használtak Bernben

Vágólapra másolva!
Gumilövedékkel fékeztek meg svájci huligánokat Bernben, akik összecsaptak a rendőrökkel, percekkel a hazai válogatott törököktől elszenvedett 2-1-es bázeli vereségét követően.
Vágólapra másolva!

A svájci média igen elkeseredetten rögzítette a tényt: a 13. Európa-bajnokság társrendezőjének válogatottja a második csoportkörben, a törököktől elszenvedett 2-1-es vereség nyomán máris elbúcsúzott a kontinensviadaltól. A túlságosan is korai kiesés miatt érzett országos futballgyászt híven adta vissza a Tribune de Geneve, amelynek címoldala öles betűkkel közölte: "Törökország romba döntötte a svájci álmokat", majd ekként folytatta az önsajnálatot: "Viszlát 2008-as Európa-bajnokság, Svájc elvesztette illúzióit". A lap szerint "a legrosszabb forgatókönyv valósult meg".

Még hangzatosabb a Le Temps, amely némi képzavarral így fogalmazott: "Nemzeti csapatunk őrült álmát vízbe fojtotta a St.Jacques-ra zúduló aljas felhőszakadás", arra utalva, hogy szinte végig szakadó esőben játszott a két csapat a bázeli központi stadionban.

A legnépszerűbb napilap, a Le Matin hasonló metaforát választott tudósítása címéül: "Svájc vízbe fulladt", majd ezt írta: "A csuromvizes pályán Törökország keresztre feszítette Svájcot".

Bécsben több száz török szurkoló autókban ülve haladt keresztül a városon, dudálással és énekléssel adva tudtára a helyieknek Fatih Terim csapatának sikerét, majd a belvárosban ütöttek tábort és kezdtek hangos mulatozásba. A vendégmunkások jóvoltából Németországban is nagy ünneplés volt, Frankfurtban 6000 török drukker nézte egy óriáskivetítőn a találkozót, s itt is, valamint Berlinben és Brémában a meccs után rögtönzött parti kezdődött. A német rendőrség megkönnyebbüléssel fogadta a török sikert, mivel egy esetleges vereség után rendbontásoktól tartott.