Egy meccs a túlélésért, egy a továbbjutásért

Vágólapra másolva!
Akárcsak az A csoportban, a B-ben is a két győztes, illetve a két vesztes mérkőzik egymással a második fordulóban. Utóbbi találkozón a házigazda osztrák csapat a lengyelek ellen szeretne javítani, és a vesztes fél elbúcsúzhat továbbjutási reményeitől, míg a német-horvát találkozó győztese minden bizonnyal ott lesz a legjobb nyolc között.
Vágólapra másolva!

A B csoportban előzetesen is a német, illetve a horvát gárdát tartották esélyesnek a továbbjutásra, és a csoportkör első fordulójában mind a két együttes be is gyűjtötte a három pontot, vagyis egymás ellen akár a kvartett első helyéről is dönthetnek. A horvátok a vártnál valamivel nehezebben bírtak az osztrákokkal, igaz, Slaven Bilic csapata azok után, hogy gyorsan megszerezte a vezetést, kissé visszavett a tempóból, ami a hajrában kis híján megbosszulta magát.

A szakvezetőnek elméletileg nincs oka változatnia a kezdő tizenegyen (a kisebb sérüléssel bajlódó Luka Modric is vállalni tudja a játékot), ám elképzelhető, hogy óvatosra veszi a figurát, és átáll az egycsatáros taktikára. Ez esetben Mladen Petric maradhat ki a kezdők közül, és a helyén a támadó középpályás, Ivan Rakitic szerepelhet. Mind a két focista a Bundesligában kergeti a labdát, de a horvát keretből ezt még jó páran elmondhatják magukról, a Kovac testvérek pedig egyenesen Berlinben nőttek fel, vagyis jól ismerik a német futballistákat.

A Nationalelf meggyőző teljesítménnyel verte a lengyeleket, és a szövetségi kapitány, Joachim Löw húzása, amely szerint az alaphelyzetben csatár Lukas Podolskit a középpálya bal oldalán szerepeltette, maximálisan bejött, hiszen a Bayern München focistája két gólt is szerzett. Így aztán szinte biztos, hogy a németek ugyanazzal a kezdő tizeneggyel futnak majd ki a pályára, mint négy nappal korábban - Bastian Schweinsteigernek megint csak a kispadon jut hely, Podolski pedig az 50. válogatottságát ünnepelheti majd.

A várható kezdőcsapatok:
Németország: Lehmann - Lahm, Mertesacker, Metzelder, Jansen - C. Fritz, Frings, Ballack, Podolski - Klose, Gomez. Szövetségi kapitány: Löw.
Horvátország: Pletikosa - Corluka, R. Kovac, Simunic, Pranjic - Srna, N. Kovac, Modric, Kranjcar - Petric, Olic. Szövetségi kapitány: Bilic.