Horvátország csúnyán megtréfálta Ballackékat

Vágólapra másolva!
Amilyen jól kezdtek a németek, olyan rosszul folytatták szereplésüket az osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon. A sokak által a torna nagy esélyesének tartott válogatott a lengyelek elleni 2-0-s sikert követően Klagenfurtban 2-1-re kikapott a lelkes és taktikus horvát csapattól, s így a vb-bronzérmesnek a B csoport záró körében Ausztria ellen ponto(ka)t kell gyűjtenie, ha nyolc közé szeretne jutni.
Vágólapra másolva!

Ha már a magas árak miatt sört nemigen isznak a drukkerek az osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos szurkolói zónáiban, az esemény szponzorai megpróbálják őket különféle játékokkal kárpótolni - például Klagenfurtban, a német-horvát meccs helyszínén.

A pultnál lévő csapos - a távirati iroda tudósítója szerint - arról panaszkodott, hogy a fanatikusok alig élnek a "folyékony kenyérrel", amelynek ára négy euró (ezer forint), plusz további kettő az a speciális műanyag pohár, amiben adják. Utóbbi tételt ugyan visszatérítik, amennyiben az aranyló nedű elfogyasztását követően a sörisszák visszaszolgáltatják a poharat, csakhogy azt inkább elteszik emlékbe, s a következőt inkább másutt fogyasztják el, három euróért.

Ettől függetlenül érdemes bemenni egy-egy ilyen szurkolói zónába, mert ha sört nem is iszik az ember, azért igen kellemesen érezheti magát, köszönhetően a többi hivatalos támogatónak, amelyek különféle játékokkal szórakoztatják a hozzájuk látogatókat. A torna hivatalos sportszergyártójának standjánál például cipős dobozokat lehet szétrúgni az Eb labdájával, vagy előtte különféle trükköket bemutatni. Ez a rész nagyon vonzza a szurkolókat, akik láthatóan megőrülnek, amint labdát látnak.

Persze a többi szponzornál is kipróbálhatják magukat a drukkerek különböző labdás feladatokban, így például célba lövésben, de van olyan támogatói sátor, ahol fényképet készítenek, amelyhez különféle háttereket választhat a főszereplő.

Forrás: MTI

A horvát drukkerek sörrel és sör nélkül is vidámak voltak a meccs előtt

Ez a terület valóban a drukkerek találkozóhelyeként funkcionál, igazi nemzetközi kavalkád alakul ki, a hangulat rendre igen barátságos, a rivális szimpatizánsok pedig általában közös fényképeket készítenek és relikviákat cserélnek. Klagenfurtban például 6000 ember tudja itt megnézni a mérkőzéseket, de további 22 ezer fanatikusnak biztosítanak helyet a környező utcákban, ahol természetesen szintén láthatók a találkozók.

Ugyan a magyar válogatottnak nem sikerült kijutnia az Európa-bajnokságra, de a szurkolók közül többen is a helyszínen tekintik meg a meccseket. A hétfői Hollandia-Olaszország (3-0) találkozóra több magyar csoport is elutazott, ők kifejezetten erre az összecsapásra készültek. Néhányuk teljes olasz harci díszben szorított kedvenceiért, elmondásuk szerint így az "igazi azzurrók" között is könnyedén elvegyülhettek.

Voltak olyan magyar drukkerek, akik egyenesen Nyíregyházáról érkeztek Salzburgba, a keddi Svédország-Görögország (2-0) mérkőzésre. Nekik nem volt igazi favoritjuk, inkább csak annak örültek, hogy egyáltalán jegyhez jutottak a tornán. Azt már korábban is tudni lehetett, hogy néhány magyar mentőalakulat is segédkezik az Európa-bajnokságon, ám voltak olyanok, akik gyakorlatilag a nyári munka által csöppentek bele a nem mindennapi őrületbe: több magyar felszolgálót és szakácsot ért az a meglepő hír, hogy az étterem vagy szálloda helyett ezúttal a stadionokban kell helytállniuk.