Az olaszokat sokkolja Cannavaro kiesése

Vágólapra másolva!
Biztosan kihagyja a szombaton kezdődő osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságot Fabio Cannavaro, a világbajnok olasz labdarúgó-válogatott csapatkapitánya. Az olaszokat - a sajtóban megjelent cikkek szerint - sokkolja az aranylabdás bekk kiesése.
Vágólapra másolva!

A Real Madrid 34 éves klasszisa a csapat hétfői edzésén ütközött Giorgio Chiellinivel, és szenvedett bokaszalag-szakadást. "Fabio Cannavarónak el kell búcsúznia a kontinensviadaltól" - olvasható az olasz szövetség hivatalos honlapján. A szerencsétlenül járt futballistát meg kell műteni, a beavatkozásra várhatóan Bécsben kerül sor, így Cannavaro a torna ideje alatt, ha csak jelenlétével is, de segítheti társait.

"Ez volt az utolsó Európa-bajnokságom, labdarúgók vagyunk, előfordulnak ilyen dolgok. Két éve azért dolgozunk, hogy sikeresek legyünk a kontinensviadalon. Azt hiszem, természetes, hogy itt maradok a társaimmal" - nyilatkozta Cannavaro, akire előre láthatólag néhány hónapos kényszerpihenő vár.

A 116-szoros válogatott helyére Roberto Donadoni szövetségi kapitány Alessandro Gamberinit, a Fiorentina 26 éves védőjét hívta be. A csapatkapitányi karszalagra Gianluigi Buffon, a Juventus hálóőre, valamint Gennaro Gattuso, az AC Milan középpályása a legnagyobb esélyes.

Az olasz sajtó szerint Cannavaro kiesése sokba kerülhet a válogatottnak.

La Repubblica: "Olaszország sokkos állapotban, Cannavaro kidőlt. Milyen abszurd, hogy így kell kihagynia az Eb-t! A csapat Badenbe érkezésekor kezdődött ünnep nem is végződhetett volna rosszabbul. Elvesztettük a kapitányunkat, Donadoni mester pedig szembesült az első problémával. Cannavaro szalagjai úgy törtek ketté, mint a száraz faág, és máris vége az Eb-jének. A sérülés súlyosságát növeli, hogy Fabio már nem fiatal, és nehéz szezonon van túl a Real Madriddal."

La Gazzetta dello Sport: "Cannavaro harcképtelen: súlyos bokasérülést szenvedett, ezért haza kell térnie. Donadoninak új védelmi stratégiát kell kidolgoznia, az azzurrik útja Bécsbe sokkal nehezebb lesz, mint vártuk. Ráadásul Materazzi sem tökéletesen egészséges.

Corriere dello Sport: "Cannavaro - viszlát, Eb! Kemény csapás a válogatottra az első ausztriai edzésen. Ha aranyérmet nyerünk, a kapitány nem emelheti magasba a kupát. A vb hőse nem lesz ott az Eb-n. Olaszország nemcsak a legjobb játékosát, hanem a kapitányát is elvesztette."

Tuttosport: "KO a bokának, Olaszország kapitány nélkül. Rossz előjelekkel indul az ausztriai küldetés. Donadoni a fiorentinás Alessandro Gamberinivel pótolta Cannavarót, és felül kell vizsgálnia a stratégiáját."

Cannavaro a 2006-os németországi világbajnokságon a squadra azzurra egyik legjobbja volt, így abban az évben átvehette a legjobb Európában játszó futballistának járó Aranylabdát, valamint a nemzetközi szövetség (FIFA) szavazásán is az élen végzett.

Az olaszok a C jelű "halálcsoportban" szerepelnek Hollandiával, Franciaországgal és Romániával.