Dupláztak az Eb-re készülő csatárok

Vágólapra másolva!
Az elmúlt hét már az Európa-bajnoki felkészülés jegyében telt, a kontinensviadal szereplői sorra játszották a barátságos mérkőzéseket, nem csoda, hogy álomcsapatunk is főleg olyan labdarúgókból áll, akik ott lesznek az Eb-n. Kivételek persze akadnak, és nem csak Európából, hiszen a Libertadores-kupa elődöntőire, valamint ázsiai és afrikai vb-selejtezőkre is sor került a múlt hét során.
Vágólapra másolva!

Kapus:

José Cevallos (ecuadori, LDU Quito): a quitói együttestől már az is nagy bravúrnak számított, hogy bejutott a legjobb négy közé a Libertadores-kupában, de az LDU ott is jól nyitott, hiszen idegenben ért el döntetlent a Club América ellen. A csapat kapusának, Cevallosnak főleg a második félidőben volt sok dolga, akkor több bravúrt is be kellett mutatnia.

Hátvédek:

Ibhraim Sekagya (Uganda): László Csaba együttese világbajnoki selejtezőt játszott Niger ellen, és hazai pályán kötelező volt a győzelem a gárda számára. A három pontot végül sikerült is megszerezniük az ugandaiaknak, köszönhetően az osztrák Red Bull Salzburgban légióskodó védő találatának.

John Terry (Anglia): a háromoroszlánosok az Egyesült Államok elleni barátságos mérkőzésen viszonylag könnyedén nyertek, és a találkozó elsősorban Terry fejesgólja miatt maradt emlékezetes. A középhátvéd egy héttel azután talált be, hogy a BL-döntő büntetőpárbajában hibázott, és látszott rajta, hogy valóságos érzelmi viharon megy keresztül.

Sorin Ghionea (Románia): keleti szomszédunk könnyebb ellenfelet választott az utolsó előkészületi mérkőzésre, és Montenegró ellen elsősorban nem is az eredmény volt fontos, hanem az, hogy a sérült középhátvéd, Dorin Goian helyettesei miként teljesítenek. Nos, a legjobban Ghionea szerepelt, aki a szünetben állt be, és még gólt is fejelt.

Joan Capdevila (Spanyolország): a hispánok a vártnál jobban megizzadtak a Peru elleni előkészületi mérkőzésen, de végül azért nyerni tudtak 2-1-re. Más kérdés, hogy a második találatot nem valamelyik támadó, hanem a balhátvéd Capdevila szerezte - a Villarreal CF focistájának ez már a harmadik gólja volt a címeres mezben.

Középpályások:

Libor Sionko (Csehország): a csehek kettőből két mérkőzést nyertek a múlt héten, és mind a két összecsapáson akadt olyan focistájuk, aki duplázni tudott. A skótok ellen a jobbszélső Sionko talált be kétszer is, és a focista számára ez mindenképpen bíztató jel az Eb előtt - arról nem is beszélve, hogy ezzel alapos fricskát adott korábbi munkaadójának, a Rangers FC-nek, ahol nem számítottak rá.

Juan Román Riquelme (argentin, Boca Juniors): a Libertadores-kupa elődöntőjében az argentin együttes nem fogadhatta a saját otthonában, a La Bombonera stadionban a brazil Fluminensét, de Riquelmét ez egyáltalán nem zavarta. A középpályás két gólt is szerzett, ám pechjére csapatának kapusa nem volt ilyen csúcsformában, és a végeredmény így 2-2 lett.

Hasszán Abdel Fattah (Jordánia): Ázsiában javában zajlanak a vb-selejtezők, és az egyik favorit, a Koreai Köztársaság hazai pályán fogadta Jordániát. A dél-koreaiak biztos győztesnek tűntek, hiszen a szünetben már 2-0-ra vezettek, de a második játékrészben a jordániaiak csereként beküldött középpályása, Abdel Fattah kétszer is betalált, és fontos pontot szerzett csapatának.

Arjen Robben (Hollandia): az Oranje a dánok ellen még döntetlent játszott, ám a hét végén Walest már magabiztosan győzte le, és ebben Robbennek hatalmas szerepe volt. A balszélső a jelek szerint immár teljesen egészséges, és a britek ellen valósággal tarthatatlan volt, megszerezve kilencedik találatát a címeres mezben.

Csatárok:

Alexander Frei (Svájc): a helvétek egy Liechtenstein elleni, önbizalom-növelő diadallal zárták a felkészülést, és a 3-0-s győzelem értékét külön növelte, hogy a gólok közül kettőt is Frei ért el. Márpedig a csatár ezzel megdöntötte a svájci válogatottsági gólrekordot, amit eddig Kubilay Türkyilmaz tartott.

Bafetimbi Gomis (Franciaország): a gallok Ecuador elleni felkészülési meccséről csak utólag derült ki, hogy milyen fontos. A válogatottban a mérkőzésen debütáló Bafetimbi Gomis ugyanis két gólt szerzett, és ezzel kiszorította a végleges Eb-keretből Djibril Cissét.

www.infosport-focivilag.hu