Svéd bánat, holland öröm a foci-Eb előtt

Vágólapra másolva!
A szombaton kezdődő Európa-bajnokságra készülő és a magyarokkal azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő svéd labdarúgó-válogatott hazai pályán egy góllal kikapott Ukrajnától. A magyarok másik kvalifikációs csoportellenfele, Dánia az Eb-résztvevő Lengyelország vendégeként ért el 1-1-es döntetlent. A lengyelek Zurawski révén az első félidőben kihagytak egy 11-est.
Vágólapra másolva!

A címvédő görög együttes gól nélküli döntetlent játszott Örményországgal. A találkozó kiegyenlített küzdelmet hozott, az örmények előtt is több gólhelyzet adódott. A találkozó legnagyobb helyzetét a magyaroktól május 24-én 3-2-es vereséget szenvedő görögök hagyták ki: Hariszteasz a 36. percben az üres kapuba sem talált be.

A holland csapat viszont nem hibázott: 2-0-ra győzött Wales ellen. A narancsmezesekhez kapcsolódó hír, hogy a szombaton megsérült Ryan Babel helyére Khalid Boulahrouzt, az FC Sevilla védőjét hívta be keretébe Marco van Basten szövetségi kapitány.

Babelnek, az FC Liverpool 21 éves támadójának elszakadtak a bokaszalagjai, így a szakvezető úgy döntött, hogy a keddi keretszűkítés során kimaradt Boulahrouz mégis lehetőséget kap.

A hollandok a halálcsoportnak is nevezett C jelű négyesben a világbajnok Olaszországgal, a vb-ezüstérmes Franciaországgal és Romániával találkoznak az Eb első szakaszában.

Brazília egygólos győzelmet aratott Kanada felett barátságos mérkőzésen, Seattle-ben. Mindkét labdarúgó-válogatott a júniusi világbajnoki selejtezőkre készül.

Barátságos mérkőzések:
Svédország - Ukrajna 0-1 (0-0)
gól: Nazarenko (83.)

Lengyelország - Dánia 1-1 (1-1)
gól: Kzynowek (43.), illetve Vingaard (28.)

Hollandia - Wales 2-0 (1-0)
gól: Robben (35.), Sneijder (54.)

Görögország - Örményország 0-0

Kanada - Brazília 2-3 (1-2)
gól: Friend (10.), De Guzman (56.), illetve Diego (4.), Luis Fabiano (45.), Robinho (63.)