A labdarúgó-Eb svájci sztárjai lehetnek: H. Yakin, Streller, Djourou

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hakan Yakin

Szülővárosa együttesében, az FC Baselben kezdte pályafutását, és már 17 esztendősen a felnőttek között szerepelt, egy évvel később, az 1995-96-os pontvadászatban pedig már alapembere volt az együttesnek.

1997-ben aztán az akkoriban első számú svájci klubnak számító Grasshopper-Club vette meg, de a Szöcskéknél eleinte nem ment neki a játék, így fél év elteltével kölcsönadták az FC St. Gallennek, ott húzta le az 1998-99-es idényt is.

Ezután visszatért Zürichbe, és akkor már valamivel több lehetőséget kapott a GC-nél, de továbbra sem érezte valami jól magát, így megint a szezon közben váltott, és visszatért nevelőegyesületéhez, az FC Baselhez.

Később még egyszer kipróbálta magát a Szöcskéknél, a 2000-2001-es pontvadászat felét ott töltötte, meglehetősen eredményesen, hiszen tíz gólt ért el és bajnokságot nyert, ám 2001 nyarán végérvényesen a Baselbe szerződött, ahol végre együtt játszhatott bátyjával, Murattal.

Kettejük vezérletével aztán a gárda előbb bajnokságot nyert, majd a BL-ben is várakozáson felül szerepelt, és mivel a válogatott is remek eredményeket ért el (Hakan a címeres mezben 2000 óta szerepel), így aztán külföldről is felfigyeltek rá. 2002 nyarán a Paris-SG-hez szerződött, de egyetlen mérkőzésen sem lépett pályára a párizsiaknál, mivel nem a klub tanácsainak megfelelően látta el sérülését, és ezért felbontották kontraktusát.

Forrás: EPA

Visszatért Bázelbe, ahonnan a VfB Stuttgart vette meg 2,5 millió euróért, de a sváboknál csak fél évet töltött el, mint ahogyan a török Galatasarayban sem vert gyökeret. 2005 óta a berni Young Boys focistája, és visszaverekedte magát a nemzeti tizenegybe is. Klasszikus játékmester, de szükség esetén a csatársorban is képes futballozni.