A labdarúgó-Eb olasz sztárjai lehetnek: Barzagli, Camoranesi, De Rossi

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Andrea Barzagli

Fabio Cannavaro sérülését követően főszerepbe kerülhet a squadra azzurrában a 27 esztendős védő, aki Fiesoléban született 1981. május 8-án, és nagyon sokáig csak az alacsonyabb osztályokban kergette a labdát. Barzagli első klubja a Rondinella nevű egyesület volt, ahol 17 esztendősen már a felnőttek között játszott - igaz, csak a negyedik vonalban.

Két év elteltével a Serie B-s Pistoiesében kötött ki, de itt még könnyűnek találtatott, csak elvétve vetették be, és fél év elteltével vissza is került korábbi csapatához. Ezután az Ascoli következett, ahol már jól ment neki a játék, de még mindig csak a harmadik vonalban szerepelt - igaz, a gárdával feljutott a Serie B-be, és itt is megállta a helyét.

2003 nyarán végre egy élvonalbeli gárda is felfigyelt rá, és a Chievo Veronában olyan jól focizott, hogy meghívták az olimpiai válogatottba, amellyel Athénban bronzérmet szerzett. Az ötkarikás viadal után Palermóban folytatta pályafutását, és hamarosan nagyválogatottnak mondhatta magát.

Forrás: Getty Images

Marcello Lippi a 2006-os vébére is kivitte, és a tornán az ukránok elleni negyeddöntőben Marco Materazzi eltiltása és Alessandro Nesta sérülése miatt a kezdő tizenegyben találta magát - tevékenyen kivette tehát a részét a aranyérem megszerzéséből.

Az előző szezonban csapatkapitány volt a Palermónál, de a kontinensviadal után már máshol játszik majd - ugyan hívta a Fiorentina is, de végül a német VfL Wolfsburg ajánlatát fogadta el.