Túl kicsik a futball-Eb stadionjai

Vágólapra másolva!
Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy véli, túlságosan kicsik a stadionok, melyekben a jövő évi, osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokság mérkőzéseit játsszák.
Vágólapra másolva!

A szakvezető kiemelte Klagenfurtot, csapata ugyanis ott lép pályára az első két alkalommal.

A Die Weltnek adott nyilatkozatában ugyanakkor udvariasan megjegyezte, hogy bár az aréna csak 30 ezer szurkoló befogadására alkalmas, azért egy igazi gyöngyszem.

A német sajtóban másutt is hasonló kritikák jelentek meg, hangsúlyozva, a válogatott első két mérkőzésén csak hat-hatezer német szurkoló lehet majd ott.

A Die Welt elemzése kitér arra, hogy csak az 55 ezres bécsi és a 42 és fél ezres bázeli stadion méltó igazán egy ilyen eseményhez.

A németek június 8-án a lengyelekkel, június 12-én pedig a horvátokkal mérkőznek Klagenfurtban. A harmadik csoportmeccsüket június 16-án az osztrákokkal vívják Bécsben.

Az Eb június 7-én, a Svájc-Csehország mérkőzéssel rajtol Bázelben, és 29-én fejeződik be az osztrák fővárosban.

* * *

A részvételi jog híján az egyik házigazda és a világbajnoki ezüstérmes felkészülésében segédkezik az angol válogatott az Európa-bajnokság előtt.

A szigetországi szövetség bejelentése szerint február 6-án a svájci csapat vendégeskedik majd a Wembley-stadionban, barátságos mérkőzésen, majd március 26-án Párizsba látogatnak az angolok.

A svájciak a csehekkel, a portugálokkal és a törökökkel, míg a franciák a hollandokkal, a vb-címvédő olaszokkal és a románokkal találkoznak majd az Eb csoportküzdelmei során.