Társoldalunk:

Matthäus a görög példát követné

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Lothar Matthäus a helyszínen, a lisszaboni Estadio da Luzban tekintette meg a Portugália-Görögország Európa-bajnoki döntőt. A szakember követendőnek tartja a görög példát.

"Hatalmas meglepetés érte a futballszurkolókat, mert ezt senki sem gondolta, hogy a görögök nyerik az Eb-t. Ez lehetetlen - mondtuk volna pár hónapja. De mi történt valójában: a csapat tagjai az egész kontinensviadal során nagyszerű szellemben játszottak, egymásért is küzdöttek, hittek a győzelemben, és persze volt egy kiváló edzőjük" - mondta az mlsz.hu-nak Lothar Matthäus, majd hozzátette: "Otto Rehhagel nemcsak megfelelően tudta motiválni a játékosokat, hanem taktikailag is megszervezte a válogatottat. Az egész Eb-n ugyanazt a következetes, jó futballt mutatták be, amelyből sugárzott a csapategység és a fegyelem."

"Ami a mieink lehetőségeit illeti, azt mondom, dolgozzunk keményen, higgyünk magunkban - mint ahogyan a görögök tették -, és akkor van esélyünk arra, hogy olyan sikereket érünk el, mint Németország ellen. A képlet - mint ahogyan korábban is mondtam - nem olyan bonyolult: csak dolgoznunk kell, közösen."

A Magyar Labdarúgó Szövetség mindeközben nyilatkozatot adott ki arról, hogy Matthäus másodedzőjét a Ferencváros új szakvezetőjének nevezték ki. E szerint az MLSZ László Csabát továbbra is a válogatott pályaedzőjeként kívánja alkalmazni, ám a tréner jövőbeli szerepvállalásának feltétele, hogy Lothar Matthäus szövetségi kapitány hozzájáruljon a klubcsapatnál történő munkavállalásához.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK