Euro 2004: családját félti a csalással vádolt bíró

Vágólapra másolva!
Bár az ominózus mérkőzést már közel egy hete lejátszották, továbbra sem csitulnak a kedélyek Urs Meier, a labdarúgó Európa-bajnokság portugál-angol negyeddöntőjének svájci játékvezetője körül. Ezúttal maga az érintett is megszólalt. A sípmester kijelentette: mélységesen megdöbbenti az a hadjárat, amelyet a brit bulvársajtó indított ellene, amiért nem adta meg Sol Campbell gólját a 89. percben.
Vágólapra másolva!

A találat az angolok továbbjutását jelentette volna, végül azonban 11-esekkel a házigazdák kerültek a legjobb négy közé. A The Sun című lap egyenesen odáig merészkedett, hogy felkutatta Meier észak-svájci lakóhelyét, és egy, a "hőstettről" készült fotóval ékesített hatalmas angol zászlót feszített ki a háza elé. A bíró az eset óta több mint 16 ezer e-mailt kapott - köztük jó néhány fenyegető hangvételűt is -, miután a szigetországi újságok közzétették elektronikus levélcímét, az internetes oldala pedig összeomlott a nagy roham hatására.

"Elviselhetetlen méreteket öltött a felém áradó utálat" - mondta a Le Matin című lausanne-i lapnak Meier. "A lavinát elindító embereknek semmi köze az újságíráshoz, csak felfújják a dolgokat, és hazudoznak összevissza. Megpróbálnak tönkretenni. Vannak bizonyos határok, de ezeket már régen túllépték."

A játékvezető elfogadhatatlannak tartja, hogy némelyek nyomoznak a családtagjai után, vájkálnak a magánéletében, és elárulta: a saját testi épségéért nem aggódik, a szeretteit azonban nagyon félti. Ezzel kapcsolatos az is, hogy a svájci rendőrség védelmet ajánlott Meiernek, a családjának és 15 alkalmazottjának.

"Fontolgatom, hogy pert indítok az említett újságok ellen, hiszen besározták a nevemet" - tette hozzá a bíró, aki újfent megvédte múlt csütörtöki döntését, és kijelentette: tiszta a lelkiismerete.