Figo az öltözőben nézte a büntetőpárbajt

Vágólapra másolva!
Luis Figo, az Európa-bajnokságon elődöntőbe jutott házigazda portugál labdarúgó-válogatott csapatkapitánya megsértődött, hogy Luiz Felipe Scolari a 75. percben lecserélte, s az öltözőben televízión nézte végig a büntetőpárbajt.
Vágólapra másolva!

A Real Madrid középpályása a homlokát ráncolva vonult le a pályáról, végül azonban mosolyogva hagyta el a stadiont, nyilatkozni viszont senkinek nem kívánt. Figo nem is tehet szemrehányást a brazil trénernek, ugyanis a helyette pályára lépő Helder Postiga sorsdöntő egyenlítő gólt szerzett a 83. percben, majd a büntetőpárbaj során a hatodik párban hidegvérrel értékesítette saját 11-esét.

"Amikor azt látom, hogy valami nem megy, akkor megpróbálok tenni ellene. Azzal sosem törődtem, mit csinál és hova megy az a játékos, akit a pályáról lehívok, de azt tudom, hogy Figo az öltözőben imádkozva figyelte a végjátékot" - mondta Scolari az esettel kapcsolatban.

Az egészségügyi stábnak amúgy mintegy 130 szurkolót kellett elsősegélyben részesítenie a találkozó alatt. A legtöbb esetben ájulás miatt kellett közbelépniük az orvosi csapat tagjainak, de a 65 ezer férőhelyez Luz-stadionban többen is akadtak, akikre pánikroham tört rá a nem mindennapi izgalmak átélése közben.