Baricot támadják, de a helyén maradhat

Vágólapra másolva!
Könnyen elképzelhető, hogy Otto Baric, a labdarúgó Európa-bajnokságtól a csoportküzdelmek után búcsúzó horvát válogatott szövetségi kapitánya távozni kényszerül posztjáról, ugyanis a hazai sajtó mellett játékosai, sőt segítői is élesen kritizálják tevékenységét.
Vágólapra másolva!

"Úgy gondolom, több kiváló játékosunk ült a padon, mint amennyi a pályán volt" - morgolódott Dario Simic, a Milan védője.

A hátvéd azonban csak egyike azon válogatott futballistáknak, akik nem értettek egyet a szakvezetővel: "Nagyon keveset támadhattam, ugyanakkor sokszor kényszerültem számomra idegen poszton szerepelni" - mondta a csatár Ivica Olic.

A legfájdalmasabb pofont segítőjétől, Drazen Ladictól kapta a 72 éves Otto Baric, miután a volt válogatott kapus kijelentette, az angoloktól elszenvedett 4-2-es vereség elsősorban a gyenge szakvezetői munka eredménye.

A horvát lapok szintén a trénert okolják a kiesésért. Az újságírók szinte egybehangzó véleménye szerint Baricnak nem sikerült megtalálnia csapatát, ráadásul túlságosan a védelemre koncentrált. A horvát szövetség ugyanakkor nem kritizál, sőt kiáll az edző mellett.

"Még nem döntöttünk, de továbbra is Baric az első számú esélyes a posztra. Remek munkát végzett, hiszen a nehézkes generációváltást követően kivezette az együttest az Eb-re" - mondta Vlatko Markovic, a szövetség elnöke.

A szövetségi kapitány jelenlegi szerződése július 31-én jár le.