A németek a cseh B csapat ellen játszhatnak

Vágólapra másolva!
A szerdai napon véget ért az Európa-bajnokság első fázisa, befejeződnek a csoportküzdelmek, és a D betűjelű kvartettben már csak egy továbbjutó hely kiadó, hiszen a csehek két meccs alatt bebiztosították negyeddöntős helyüket. Ennek leginkább a németek örülhetnek, hiszen a cseh csapat így erősen tartalékosan áll ki ellenünk, és ha a Nationalelf megnyeri a találkozót, akkor biztosan csoportmásodik lesz. Ez esetben a holland-lett összecsapás a továbbjutás szempontjából teljesen érdektelen lesz, ha viszont a németek nem nyernek, akkor a másik meccs győztese mehet tovább.
Vágólapra másolva!

A hollandok az Európa-bajnokság eddigi legjobb mérkőzését játszották a csehekkel, de túl sok örömük nem volt benne, hiszen 3-2-es vereséget szenvedtek - pedig húsz perc alatt kétgólos előnyhöz jutottak.

Az itt mutatott játék alapján a lettek elleni győzelem nem jelenthet problémát az Oranjénak, ha viszont a germánok elleni meccset vesszük alapul, akkor a holland csapat bizony alaposan megszenvedhet a baltiak ellen.

A jelek szerint a cseréi miatt sokat kritizált Dick Advocaat csak a védelemben változtat kezdő tizenegyén, mégpedig kényszerű okokból: a csehek ellen kiállított Heitingát a jobbhátvéd pozíciójában Reiziger váltja, a sérüléssel bajlódó Wilfred Bouma helyettese pedig a veterán Frank de Boer lehet. Marad tehát a 4-3-3-as felállás, amelyben csak egy középcsatárnak van hely - elképzelhető tehát, hogy a hollandok két világklasszis csatára, Roy Makaay és Patrick Kluivert egyetlen játékperc nélkül utazik majd haza a kontinensviadalról.

A letteknek semmi veszítenivalójuk nincsen a találkozón: ők már a kijutással is hatalmas bravúrt hajtottak végre, a németek elleni pontszerzéssel pedig minden várakozást felülmúltak. A baltiak azonban ennél is többet akarnak, mesterük, Aleksandrs Starkovs szerint igenis van esélyük arra, hogy legyőzzék a holland csapatot, és akár be is juthatnak a legjobb nyolc közé.

Az összeszokottsággal mindenesetre nem lesz gond, hiszen a harmadik mérkőzésükön is ugyanazzal a kezdő tizeneggyel lépnek majd pályára: ugyan Laizans kisebb sérüléssel bajlódott, és hétfőn külön edzett a többiektől, de minden bizonnyal vállalni fogja a játékot. A lettek valószínűleg ugyanazt a taktikát alkalmazzák majd, mint eddig, vagyis behúzódnak a saját térfelükre, és a villámgyors ellentámadásokban bíznak, kis szerencsével pedig valóban meglepetést okozhatnak, de legalábbis magukkal ránthatják a hollandokat.

a várható kezdőcsapatok
Hollandia: Van der Sar - Reiziger, Stam, Bouma vagy F. de Boer, Van Bronckhorst - Seedorf, Davids, Cocu - Van der Meyde, Van Nistelrooy, Robben.
Lettország: Kolinko - Isakovs, Stepanovs, Zemlinskis, Blagonadezdins - Bleidelis, Lobanovs, Astafjevs, Rubins - Prohorenkovs, Verpakovskis.