Várhidi Pálnak tetszett a horvátok játéka

Vágólapra másolva!
Elismeréssel adózik a nehéz bajnoki idény után az Eb-n is részt vevő játékosoknak Várhidi Pál. Az Újpest hajdani remek védője és edzője szerint összességében jó színvonalú tornát láthatunk, az alattomos szabálytalanságokat azonban száműzné a sportágból.
Vágólapra másolva!

- Hogy tetszettek az Eb eddigi mérkőzései? - kérdeztük Várhidi Pált.
- Vegyesek a benyomásaim. Több nagy iramú meccset és nagyszerű játékosokat láthattunk, ám legalább annyi alattomos szabálytalanságot is. Utóbbi ellen valamit tenni kellene, például a játékvezetők erélyesebben léphetnének fel, különben rossz irányba megy el ez a szép játék. Összességében persze több a jó tapasztalatom, azaz kifejezetten érdekes Európa-bajnokságot láthatunk.

- Melyik meccs volt a legjobb?
- A spanyol-portugálon hatalmas tempóban futballoztak a csapatok, számomra azonban a legnagyobb meglepetést a horvátok okozták, méghozzá pozitív értelemben. Nagyon tetszett ugyanis a horvátok stílusa. Ugyanakkor reálisnak mondanám ebből a csoportból a franciák és az angolok továbbjutását, az azonban már most biztos, a horvátok ellen a magyar válogatottnak hihetetlenül nehéz dolga lesz a vb-selejtezőkön.

- Mi nem tetszett eddig?
- Vannak periódusok, amikor szinte áll a játék, sok az oldal- és alibi passz. Több játékoson látszik, hogy a gyepen pihen és piheg. Mindez valahol érthető, hiszen a labdarúgók kegyetlenül nehéz bajnoki szezon után kénytelenek pályára lépni az Eb-n.

- Melyik csapatot tartja esélyesnek a végső győzelemre?
- A torna előtt a franciákra tippeltem, amit továbbra is tartok, azzal a kiegészítéssel, hogy a portugálok is ott lehetnek a fináléban. Ha mégsem, akkor erre az angoloknak is lehet esélyük. Mondhatnám, az angol-portugál győztese egészen a döntőig menetel.

Bánki József