Olvasóink szerint a franciáké lesz az Eb-trófea

Vágólapra másolva!
Több tízezer olvasónk válaszolt azon kérdésünkre, hogy vajon ki nyeri meg a portugáliai labdarúgó Európa-bajnokságot. A több hete tartó szavazásunkon nagyon sokáig az olaszok vezettek, de a C csoport harmadik fordulója előtt a franciák kerültek az élre.
Vágólapra másolva!

Zidane-ék nagyon kevés vokssal, mindössze 13-mal előzték meg a Trapattoni-csapatot, amelynek most még a továbbjutása is veszélyben forog. Az olaszok Tottival és nélküle is csak döntetlenre voltak képesek, és könnyen lehet, hogy még a negyeddöntők előtt elbúcsúznak a tornától. A gallok viszont a Svájc elleni meccs előtt négypontosak voltak, az első meccsükön Zidane hajrában elért duplájával fordítottak az angolok ellen, majd a horvátokkal ikszeltek.

Nem kerültek fel a bukmékerektől "átvett" listánkra a még százszázalékos csehek és az első meccsen öt gólt szerző svédek sem (s persze még további nyolc csapat), így nem meglepő, hogy a harmadik helyre a "másvalaki" opció futott be. A spanyolok negyedikek lettek - ez is jelzi, hogy milyen nagy meglepetés Raúlék búcsúja, hiszen sokan a végső győzelemre is esélyesnek tartották őket. A sort az angolok, a D csoportban nagyon rosszul álló hollandok, és a - végül nehezen, de mégis - csoportelsőként továbbjutott portugálok zárják.

A voksolás végeredménye:
Franciaország 8166 - 21,8 %
Olaszország 8153 - 21,8 %
Másvalaki 5890 - 15,7 %
Spanyolország 4759 - 12,7 %
Anglia 4196 - 11,2 %
Hollandia 3480 - 9,3 %
Portugália 2804 - 7,5 %
(Összes szavazat: 37 448)