A horvátok az angolokat is elkapnák

Vágólapra másolva!
A B csoport végjátékában még mind a négy csapatnak van esélye arra, hogy bejusson a legjobb nyolc közé, de azért nem mindegyik gárdának adnak ugyanakkora sanszot a szakértők. A papírforma alapján az angolok és a franciák kerülhetnek be a negyeddöntőbe, azonban a horvátok az előző körben már megmutatták, hogy képesek lehetnek a meglepetésre, és a svájciak is nagyon fogadkoznak.
Vágólapra másolva!

Frei nem játszik a franciák ellen

A helvét gárdának egyetlen esélye van: Stieléknek le kellene győzni a címvédő franciákat, ez esetben viszont biztosan ott lehetnének a legjobb nyolc között. Ehhez azonban a svájciaknak gólt kellene szerezniük, ami eddig az Eb-n nem jött össze, sőt, még helyzetük sem nagyon volt.

Ennek ellenére a szakvezető, Kobi Kuhn továbbra is ragaszkodna a Chapuisat-Frei csatársorhoz, amely eddig képtelen volt betalálni. Ám Frei nem léphet pályára, hiszen az UEFA vizsgálatot indított ellene, mivel egy televíziós felvétel szerint az angolok elleni találkozón állítólag leköpte Steven Gerrardot. S bár a nemzetközi szervezet nem talált bizonyítékot, a Stade Rennes támadóját hazája szövetsége eltilthatja - elsőként a sorsdöntő mérkőzéstől.

Elképzelhető egyébként, hogy Kuhn mégis kihagyja a veterán Chapuisat-t, ez esetben az ifjú Vonlanthen játszhat. A védelemben az eltiltott Bernt Haas helyén Stéphane Henchoz kap lehetőséget, míg a középpályán az eltiltását letöltő Johann Vogel visszatér a csapatba.

A franciák önbizalmát kissé megingatta a horvátok elleni döntetlen, olyannyira, hogy a focisták állítólag arra kérték Jacques Santini mestert, hogy módosítson az immár két éve alkalmazott 4-4-2-es taktikán annak érdekében, hogy Zidane beljebb léphessen a bal oldalról.

A hírek szerint azonban a szakvezető ragaszkodik a fenti felálláshoz, így csak személyes változások várhatóak: a második horvát gólnál hatalmasat hibázó Marcel Desailly helyett ismét Mickael Silvestre játszik majd a védelem tengelyében, így a balhátvéd pozíciójában megint Bixente Lizarazu szerepel majd.

A középpályán a gyengén teljesítő Wiltord-Dacourt duót az első meccsen látott Makelele-Pires válthatja, vagyis a franciák ugyanazzal az összeállítással szerepelhetnek, mint az angolok ellen.

a várható kezdőcsapatok
Svájc: Stiel - Henchoz, Müller, M. Yakin, Spycher - Huggel, Vogel, Wicky, H. Yakin - Chapuisat, Vonlanthen.
Franciaország: Barthez - Gallas, Thuram, Silvestre, Lizarazu - Pires, Vieira, Makelel, Zidane - Henry, Trézéguet.