Lagerbäck: nem lesz 2-2 a svéd-dán

Vágólapra másolva!
Lars Lagerbäck, a svéd válogatott egyik szövetségi kapitánya szerint nem zárul 2-2-es döntetlennel a Svédország-Dánia mérkőzés a portugáliai labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának harmadik fordulójában.
Vágólapra másolva!

A tréner ezzel a kijelentéssel arra utalt, hogy nem egyezik meg egymással a két skandináv csapat az olaszok kiejtése érdekében. 2-2-es, vagy ennél több gólt hozó döntetlen esetén ugyanis Giovanni Trapattoni együttese még akkor sem jut tovább, ha a keddi utolsó fordulóban nagy különbséggel győzi le a bolgár gárdát.

"Azt mondom nem lesz 2-2, noha tudom, hogy elvileg bármi megtörténhet, így éppen ez is. A kijelentésemmel csupán azt szeretném kifejezésre juttatni, hogy eszünk ágában sincs bármiféle megegyezésen gondolkodni. A 2-2 amúgy sem szokványos eredmény, ráadásul mi győzni szeretnénk, és egyáltalán nem foglalkozunk az olaszokkal" - válaszolt sajtótájékoztatón az őt faggató itáliai újságírók záporozó kérdéseire.

"Mindig győzni akarunk, így a dánok ellen is arra fogunk törekedni" - erősítette meg a tréner mondandóját Zlatan Ibrahimovic, aki korántsem mindennapi góllal járult hozzá ahhoz, hogy csapata pénteken 1-1-re végzett az olaszokkal.

A sajtótájékoztató akkor vált oldott hangulatúvá, amikor az egyik újságíró megjegyzésére, miszerint az olasz azért olyan gyanakvó, mert Machiavelli népe, Lagerbäck úgy reagált: Minden tiszteletem Machiavellié, de a mi mentalitásunkba nem fér bele, hogy előre megegyezzünk az eredményt illetően. Ráadásul a bíróval is egyeztetni kellene, ez pedig, nyugodjanak meg, lehetetlen.

a csoport állása az utolsó forduló előtt:
1. Svédország 4 (6-1), 2. Dánia 4 pont (2-0), 3. Olaszország 2 (1-1), 4. Bulgária 0 (0-7)

Ha a csoportmeccseket egy vagy több csapat azonos pontszámmal zárja, akkor a következők döntenek (ebben a sorrendben) a kvartetten belüli végső rangsorról: 1. az egymás elleni eredmény, 2. az egymás elleni mérkőzések gólkülönbsége, 3. az egymás elleni mérkőzéseken rúgott több gól, 4. a gólkülönbség, 5. a több rúgott gól, 6. az UEFA-együttható, 7. a sportszerűségi versenyben elért jobb helyezés.