Totti miatt Trapattoni felforgatja csapatát

Vágólapra másolva!
A csoportmérkőzések első fordulójában a nagy esélyesek közül a portugálok mellett az olaszok okozták a legnagyobb csalódást, ám míg a luzitánok a leggyengébbnek tartott ellenfelükkel szemben javíthattak, addig a squadra azzurrának éppen a legerősebb ellen kellene kiköszörülnie a csorbát - ráadásul az egyik legjobbnak tartott játékosa nélkül. A C csoport másik mérkőzésén a bolgároknak kellene feledtetniük az első találkozó csúfos szereplését, de a dánok ellen ez szintén nem tűnik egyszerűnek.
Vágólapra másolva!

Morten Olsen együttese az esélyesebbnek tartott olaszok ellen kiválóan futballozott, és papíron ennél már csak könnyebb ellenfelek jöhetnek Sandék számára, de Olsen éppen ellenkezően gondolkozik: szerinte a taljánok ellen volt a legkönnyebb játszaniuk, hiszen a squadra azzurra játékstílusa illiuk az övékéhez, ráadásul nem volt rajtuk győzelmi kényszer.

A bolgárok ellen viszont már mindenki a három pont megszerzését várja a dánoktól, amihez azonban a csapatnak gólt kellene szereznie - márpedig a legutóbbi négy Eb-meccsen (beleértve a 2000-es kontinensviadal három találkozóját) a Sand, Tomasson duónak ez egyszer sem jött össze. Ennek ellenére a szakvezető bízik a kipróbált párosban, más pozícióban viszont változtathat a kezdő tizenegyén, hiszen az első meccsel ellentétben immár minden játékos a rendelkezésére áll: Thomas Gravesen letöltötte eltiltását, míg Jesper Grönkjaer édesanyja halála után megérkezett Portugáliába. Apropó, Grönkjaer. A középpályás csapatot váltott, és a Chelsea-től a Birminghambe igazolt, az átigazolás pénzügyi részletei nem kerültek nyilvánosságra. Valószínűleg mindketten ott lesznek a kezdő tizenegyben, de nem lehet kizárni, hogy a szakember nem bontja meg az első meccsen jól teljesítő csapatot.

Ami a bolgárokat illeti, ők sem futballoztak olyan rosszul a svédek ellen, mint azt a végeredmény sejtetni engedi. Egyes sajtóértesülések szerint az 5-0-s vereség után két játékos összeverekedett az öltözőben, de a focisták ezt élénken cáfolták, és azt mondták, hogy tökéletes az összhang a kereten belül. Ketten ugyan kisebb sérüléssel bajlódtak (Marijan Hrisztov és Velizar Dimitrov is fájlalta a lábát), de mindketten játékra jelentkeztek, és úgy tűnik, hogy ott is lesznek a kezdők között, ami Dimitrov esetében meglepőbb, lévén ő az első találkozón nem szerepelt. A támadó középpályás Jankovicot válthatja a csapatban, amelyben még egy változás képzelhető el az első találkozóhoz képest: a problémás jobbhátvéd pozícióban Vladimir Ivanov helyett az alaphelyzetben középpályás, ám sokkal rutinosabbnak számító Daniel Borimirov szerepelhet, aki a selejtezők során pár meccsen már elfoglta ezt a pozíciót.

A várható kezdőcsapat:
Bulgária: Zdravkov - V. Ivanov vagy Borimirov, Kirilov, Pazsin, I. Petkov - Pejev, Szt. Petrov, Hrisztov, M. Petrov - V. Dimitrov, Berbatov.
Dánia: Sörensen - Helveg, Laursen, Henriksen, N. Jensen -Poulsen, Gravesen vagy D. Jensen, Tomasson - Jörgensen, Sand, Grönkjaer vagy Rommedahl.