A horvátok a bírót okolják a pontvesztésért

Vágólapra másolva!
A horvát labdarúgó-válogatott elsősorban Kim Milton Nielsen játékvezetőt okolja azért, hogy "csak" 2-2-es döntetlent ért el a címvédő Franciaország ellen a portugáliai Európa-bajnokság B csoportjának második fordulójában.
Vágólapra másolva!

"Mindkét francia gól előtt hatalmasat hibázott a bíró. Zidane szabadrúgása előtt nem történt szabálytalanság, Trezeguet pedig kézzel ért a labdába, mielőtt a kapuba gurított. Nagyon el vagyunk keseredve ezek miatt" - mondta Dado Prso, a mérkőzés legjobbjának választott horvát támadó, aki - többek között - egy szemfüles találattal vétette észre magát.

"Győzelmet érdemeltünk volna, de csak egy pontot szereztünk. A nagy tornákon sorra megfigyelhető, hogy az ismert csapatokat segítik a játékvezetők" - nyilatkozta a hasonlóan elkeseredetten Otto Baric szövetségi kapitány.

A másik oldalon nem került szóba a dán bíró tevékenysége, hanem sokkal inkább beszédtéma volt Thierry Henry feltűnően gyenge játéka, valamint Marcel Desailly kapitális hibája.

"Az Arsenalban teljesen mást játszik Henry, így csak a nézőknek tűnhet úgy, hogy gyenge formában van. Nálunk jóval többet kell részt vennie a játékban, és ezt nagyon jól csinálja" - mondta Jacques Santini, francia szövetségi kapitány.

A csoport utolsó mérkőzésén a franciák Svájc ellen harcolhatják ki a továbbjutást, míg a horvátok Angliával találkoznak hétfőn.