Zöldre festené a haját a lett miniszterelnök

Vágólapra másolva!
Sosem látott futballőrület tombol Lettországban, amely kedden 18 órakor fennállásának első Európa-bajnoki mérkőzését vívja. Az 1991-ben a Szovjetunióból kivált és önállóvá lett állam 2,3 millió lakosát korábban szinte csak a jégkorong tudta tűzbe hozni, most viszont sok-sok ezer szurkolót várnak a rigai kocsmákba a csehek elleni Eb-meccs idejére.
Vágólapra másolva!

Lett Eb-blogok

Az óvárosi ír söntés tulajdonosa például kijelentette: ha első találkozójukon legyőzik a cseheket, minden vendég kap egy zöld alsónadrágot. Még merészebb ígérettel állt elő Indulis Emsis miniszterelnök, aki egy névre szóló válogatott mez boldog tulajdonosa, mondván, ha a lett gárda továbblép a negyeddöntőbe, zöldre festi a haját. Persze ehhez Csehország mellett Hollandiának és Németországnak is lesz még egy-két szava...

Nemcsak Lettország és Európa többi országa ég focilázban, hanem más földrészek is. Az egykori portugál gyarmat, ma már Kínához tartozó Makaó kocsmái csak reggel csuknak be, hogy a vendégek a képernyők előtt követhessék az Eb mérkőzéseit. Szingapúrban a kormány annak a félelmének adott hangot, hogy a hajnalig tartó összecsapások negatívan befolyásolhatják a gazdaság működését. A nyugat-afrikai Bissau-Guineában pedig a mélypontra süllyedt a kabinet népszerűsége, ugyanis a lakosság gyakran tiltakozik a közvetítések elmaradása miatt.