Angol szurkolókkal verekedtek a rendőrök Lisszabonban

Vágólapra másolva!
A portugál rendőrség kisebb összecsapásba keveredett a labdarúgó Európa-bajnokságra érkezett angol szurkolók egy csoportjával szombat éjszaka Lisszabon belvárosában. A brit nagykövetség tájékoztatása szerint az eset után több drukkert őrizetbe vettek, de közülük csak egyet tartóztattak le.
Vágólapra másolva!

A vasárnap esti Anglia-Franciaország rangadóra "melegítő" szigetországi drukkerek a Rossio téren okoztak fennakadást, miután alkoholmámoros állapotban beözönlöttek az utcára, s feltartották a forgalmat. A főváros rendfenntartói - látva a bajt - a lehető leggyorsabban közbeléptek, a legerőszakosabb szurkolókat őrizetbe vették és rövid idő alatt megtisztították az utat. A brit követség szóvivője elmondta: a letartóztatott személyt hétfőn állítják bíróság elé.

A Lisszabon belvárosában történtek után nem sokkal angol rajongók másik csoportja egy a Szent Antal napi ünnepségről haza felé tartó busz utasaival csapott össze. Szemtanúk szerint a részeg szurkolók azért kezdték el dobálni a járművet, mert az túl közel haladt el mellettük. A támadásra válaszul az utasok leszálltak és ők is különböző tárgyakat hajítottak a drukkerekhez. Az incidensben - szemtanúk szerint - egy angol sérült meg. A hatóságok egy embert vettek őrizetbe, akit még az éjszaka folyamán szabadon engedtek.

A rajongók láthatóan nem vették komolyan az Európai Labdarúgó Szövetség néhány nappal korábbi fenyegetését, amely szerint, ha rendbontást kezdeményeznek Portugáliában az Eb alatt, akkor kizárják az angol válogatottat a tornáról.