Kluivert és Van Nistelrooy: együtt nem megy

Vágólapra másolva!
Dick Advocaat, a szombaton kezdődő portugáliai Európa-bajnokságra készülő holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy döntött, hogy egy befejező csatárral küldi pályára csapatát a tornán. A középpályán is változtat Advocaat, Seddorf ugyanis sérülés miatt várhatóan kihagyja a németek elleni mérkőzést.
Vágólapra másolva!

A szakember korábban többször "erőltette" a 4-4-2-es felállást, a belgáktól és az írektől elszenvedett hazai vereséget követően azonban változtatott az álláspontján. A kontinenstornán a 4-3-3-as leosztásban kívánja játszatni együttesét, amelyben komoly szerephez jutnak a gyors szélsők.

Advocaat alapvetően Marc Overmars, Arjen Robben és Andy van der Meyde közül választhat, míg középen Patrick Kluivert vagy Ruud van Nistelrooy jut majd szerephez. Utóbbi poszton szakértők szerint a Manchester United sztárja kerül a kezdőcsapatba, míg a legutóbbi Európa-bajnokság gólkirályának, Kluivertnek egyelőre csak a kispad marad.

Szintén fejtörést okoz a kapitánynak, hogy Clarence Seedorf sérülése miatt aligha játszhat a hollandok első találkozóján, a június 15-i Németország elleni rangadón. Az olasz bajnok AC Milan középpályása az írek elleni felkészülési mérkőzésen szenvedett térdínhúzódást, helyettese várhatóan Rafael van der Vaart lesz.