Raúl (Spanyolország)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Raúl, a spanyolok csatára.
Vágólapra másolva!

Raúl (Spanyolország)
Poszt: csatár
Klub: Real Madrid
Születési idő: 1977. június 27., Madrid
Testsúly, magasság: 180 cm/66 kg

Első klubja az Atlético Madrid volt, ám amikor az egyesület megszüntette utánpótlás-csapatát, a Realhoz került. A királyi gárdában az 1994-95-ös idényben a C, a B és az első csapatban szerepelt, utóbbiban 17 évesen és négy hónaposan debütált, ami rekord a Realnál. Első idényét kilenc találattal zárta, és azóta egyetlen szezonban sem rúgott ennél kevesebb gólt.

Klubszinten mindent megnyert, ami csak lehetséges, gólkirály is volt már, ám a válogatottal eddig nem tudott nagy sikert elérni. A 2000-es Európa-bajnokságon mindez rajta is múlt, a franciák elleni negyeddöntőben ugyanis az utolsó percben tizenegyest rúghatott, de fölé bombázott. Ennek ellenére az elmúlt évek egyik legkiegyensúlyozottabban futballozó világsztárja, a Real-drukkerek első számú kedvence.

Ronaldo érkezésével kissé visszavontabb szerepbe kényszerült a királyi gárdánál, ami azt jelentette, hogy valamivel kevesebb gólt ért el - ez persze csak viszonyítás kérdése, hiszen a csatárok többsége tökéletesen elégedett lenne azzal a mennyiséggel, amit Raúl szerez. A válogatottban pedig még mindig az első számú gólfelelős: az ukránok elleni hazai Eb-selejtezőn két gólt ért el, betalált az örmények ellen és a norvégokkal szemben a pótselejtezőn is, nála több találatot senki sem ért el a spanyol nemzeti tizenegy történetében.