Zidane hajrágóljával nyertek a franciák

Vágólapra másolva!
Öt, a szombaton kezdődő portugáliai Európa-bajnokságra készülő labdarúgó-válogatott lépett pályára vasárnap utolsó felkészülési mérkőzésén.
Vágólapra másolva!

Olvasson Eb-blogokat!

Meglepetés, hogy a lett együttes csak döntetlenre volt képes a szerény képességű azerbajdzsáni gárda ellen, míg Svájc csak minimális különbségű győzelmet aratott Liechtensteinnel szemben.

A svájciaknál a középpályás Johann Lonfat kikerült az utazó keretből, mivel nem sikerült a mérkőzés előtti fizikai tesztje, így helyette Köbi Kuhn szövetségi kapitány a St. Gallenben futballozó 19 éves Tranquillo Barnettát hívta be.

A cseh válogatott hazai pályán könnyedén nyert Észtország ellen, míg a németek óriási meglepetésre 2-0-ra kikaptak hazai pályán a magyaroktól. Az Eb-címvédő franciákat Zidane mentette meg, aki a 89. percben volt eredményes Ukrajna ellen.

Az Eb-hez kapcsolódó hír, hogy az 1,2 millió rendelkezésre álló jegy 95 százalékát már eladták a szervezők. Madalena Torres, az értékesítésért felelős csapat vezetője szerint 350 ezer belépőt külföldiek vettek meg. A portugál kormány arra számít, hogy a júniusban szokásosnál mintegy 500 ezerrel több turista érkezik majd az országba.

Barátságos mérkőzések:
Lettország - Azerbajdzsán 2-2 (0-0)
gól: Verpakovskis (53.), Zemlinskis (82., 11-esből), illetve Gulijev (55.), Gurbanov (74., 11-esből)

Svájc - Liechtenstein 1-0 (0-0)
gól: Gygax (90.)

Csehország - Észtország 2-0 (2-0)
gól: Baros (6., 22.)

Németország - Magyarország 0-2 (0-2)
gól:
Torghelle (7., 31.)

Franciaország - Ukrajna 1-0 (0-0)
gól:
Zidane (89.)