Michael Owen (Anglia)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Michael Owen, az angolok csatára.
Vágólapra másolva!

Michael Owen (Anglia)
Poszt: csatár
Klub: Liverpool FC
Születési idő: 1979. december 14., Chester
Testsúly, magasság: 172 cm/67 kg
Válogatottság: 55 mérkőzés, 25 gól

Csodagyerekként indult a pályafutása, ifistaként minden létező gólrekordot megdöntött, és még nem volt 18 éves, amikor bemutatkozott a Premiershipben - természetesen góllal. Második idényében gólkirályi címet szerzett 18 találattal, bemutatkozhatott a nagyválogatottban, és bekerült a vébékeretbe.

Ha pedig ott volt a világbajnokságon, rögtön a torna egyik legszebb találatát szerezte az argentinok ellen. 1999-ben megint gólkirály lett, ám később térdsérülése miatt kisebb pihenőre kényszerült, amiből 2001-ben fantasztikusan tért vissza: a Liverpool kupamenetelése és a németek elleni vébéselejtezőn elért mesterhármas meghozta számára az Aranylabdát.

Ezt követően sem futballozott rosszul, a 2002-es vébén két gólt is szerzett, és kiharcolt egy tizenegyest. A sérülések is elkerülték, amelyekkel korábban oly sokat bajlódott, és ennek köszönhetően remek formába lendült, az Eb-selejtezőkön az angolok fő gólvágója volt.

Ezután azonban visszaesett, ráadásul a tavalyi évet sem úszta meg sérülés nélkül, és megint a lelátóra szorult. Többször is felrepültek vele kapcsolatban olyan hírek, hogy távozni akar a Liverpooltól, amennyiben a gárda nem szerepel tartósan jól, sokak szerint ez akár már jövő nyáron megtörténhet.