Vágólapra másolva!
Két kapitány is barátságos mérkőzésen tesztelte csapatát tizenegy nappal az Európa-bajnokság kezdete előtt, és Dick Advocaat lehet az elégedettebb, Hollandia ugyanis 3-0-ra verte a Feröer-szigeteket, míg Anglia hazai pályán csak döntetlenezett Japán ellen.
Vágólapra másolva!

Sven-Göran Eriksson a legjobb kezdőcsapatot küldte pályára Manchesterben, azaz a középpályán a kiváló szezont záró Lampard játszott Butt helyett. Jól kezdtek az angolok, a negyedik percben Terry fejesénél Narazaki szerencsével hárított. A huszonegyedik percben már nem volt szerencséje a japánoknak, Gerrard lövése kijött Narazakiról, az érkező Owen pedig a kapuba gurított.

A bekapott gól felbátorította a vendégeket, Tamada és Nakamura is megmozgatta Jamest, az angol portás azonban helyén volt. Az ázsiaiakat Jamesen kívül Rosetti bíró is megfosztotta az egyenlítés lehetőségétől, amikor továbbot intett, holott Scholes buktatta Alexet.

A szünet után aztán jött a büntetés, Alex szolgálta ki Onót, aki James lábai között talált a hálóba. Owen visszaszerezhette volna a vezetést, de löketét Narazaki lábbal védte, a másik oldalon pedig Alex késztette bravúrra Jamest, újabb gól azonban nem esett, így maradt a döntetlen.

A hollandok jóval könnyebb ellenfelet választottak, ennek megfeleően 3-0-ra verték a Feröer-szigetek legjobbjait. A narancsmezesek csatársorában Kluivert és Van Nistelrooy rohamozott, mögöttük Van der Vaart osztogatott, és éppen az Ajax ifjú támadója nyitotta a gólok sorát a harmincadik percben, egy távoli lövéssel.

Advocaat kapitány tíz cserét is végrehajtott a szünetben, és az új fiúk jól muzsikáltak, hat perccel a pihenő után ugyanis Overmars beadását Makaay értékesítette. Overmars aztán maga is feliratkozott a gólszerzők közé, igaz lövése egy védőn irányt változtatva került a hálóba.

Barátságos mérkőzések
Anglia - Japán 1-1 (1-0)
gól:
Owen (21.), illetve Ono (53.)

Hollandia - Feröer-szigetek 3-0 (1-0)
g:
Van der Vaart (30.), Makaay (51.), Overmars (58.)