Streller súlyos lábtörése miatt lemarad az Eb-ről

Vágólapra másolva!
Súlyos sérülése miatt nem tarthat a svájci válogatottal a június 12-én kezdődő Európa-bajnokságra Marco Streller, a VfB Stuttgart labdarúgója.
Vágólapra másolva!

A 22 éves csatár védőfelszerelés nélkül vett részt a nemzeti csapat freienbachi edzésén, és ütközött Marco Zwyssig hátvéddel, melynek következtében eltörött a bal síp- és szárkapocscsontja. Az eset után azonnal megműtötték egy bázeli klinikán. Streller legalább fél évre kidőlt a sorból.

Kobi Kühn szövetségi kapitány helyzete nem könnyű, ugyanis a Servette-et erősítő Leonard Thurre sem egészséges, s úgy tűnik, izomhúzódása miatt az Eb-ig már nem léphet pályára. Így csatárposztra a thuni Milaim Rama mellett nagy eséllyel pályázik Johan Vonlanthen (Eindhoven) és Davide Chiumiento (Juventus) az U21-es válogatott két fiatal tehetsége is.

A svájciak szerdán Németország ellen játszanak felkészülési mérkőzést, a szakvezetés ezt követően nevezi meg a 23 utazó játékost. A csapat a kontinensviadal előtti utolsó találkozóját június 6-án, Liechtenstein ellen játssza.

[origo]/(MTI)